Hükümlü ve tutuklular cezaevinde meslek edinecek

Hükümlü ve tutuklular cezaevinde meslek edinecek

Ceza infaz kurumunda bulunan hükümlü ve tutukluların meslek edinmeleri amacıyla 18 ilde eş zamanlı cezaevi mesleki eğitim merkezi açıldı.

Ceza infaz kurumunda bulunan hükümlü ve tutukluların meslek edinmeleri amacıyla 18 ilde eş zamanlı cezaevi mesleki eğitim merkezi açıldı.  Kocaeli Kandıra Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde kurulan merkezin açılış töreninde Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Sanayinin başkenti olan Kocaeli’nde, mesleki eğitimin, öneminin çok büyük olduğunun farkındayız” dedi.

 

manset-2-039.jpeg

Ceza infaz kurumunda bulunan hükümlü ve tutukluların meslek edinmeleri, sahip oldukları mesleklerini geliştirmeleri ve yarım kalan mesleki becerilerini tamamlamaları amacıyla hayata geçirilen Kocaeli Adalet Mesleki Eğitim Merkezi için açılış töreni düzenlendi. İzmir merkezli 18 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen açılış programları için canlı bağlantı yapıldı. Müdür, müdür yardımcısı, 4 öğretmeniyle faaliyette başlayan Kocaeli Adalet Mesleki Eğitim Merkezinde metal teknolojisi, yiyecek içecek hizmetleri ve moda tasarım teknolojileri olmak üzere toplam 3 meslek alanında 43 kişi eğitim alacak.

YOĞUN KATILIM

Açılış törenine Kocaeli Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Kocaeli Başsavcısı Habib Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı, Kocaeli Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan katıldı.

“EĞİTİMİN ÖNEMİNİN FARKINDAYIZ”

Kandıra Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde kurulan Kocaeli Adalet Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Vali Seddar Yavuz, “Sanayinin başkenti olan Kocaeli’deki mesleki eğitimin, öneminin çok büyük olduğunun farkındayız. Bugün açılışını gerçekleştirecek olduğumuz Adalet Mesleki Eğitim Merkezi’nde de önemli hizmetler yapılacağına inancımız tamdır” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından 18 ilde eş zamanlı olarak açılış kurdelesi kesildi.

 

manset-3-022.jpeg

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.