Hükümetler değişse de  12 Eylül varlığını koruyor

Hükümetler değişse de 12 Eylül varlığını koruyor

Emekli ilkokul öğretmeni Emine Büyüksütçü aktif siyasete Gebze’de başladı. Antalya, Gazipaşa’da sürdürdü: “Hükümetler değişse de sistem, 12 Eylül varlığını koruyor.”

Niyazi Büyüksütçü’nün 12 Eylül’deki bir yıllık cezaevi ve öğretmen çiftin Niyazi Büyüksütçü’den sebep Adıyaman’a “sürgün” diye tanımladıkları 9 yıllık sürecinin ardından tayinleri Gebze’ye çıkar. Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’nda görevlendirilirler. Fırtına gibi geçen 10 yıllık bir sürecin ardından, ona 30 yıl daha eklenerek 40’ncı yılına girdiğimiz dönemde, Emine Büyüksütçü’nün çok üzerinde durmak istemiyor olsa gerek, 12 Eylül değerlendirmesi kısaca şöyle: 

HİÇBİR KATLİAM AYDINLATILMADI 

“12 Eylül’ün yarattığı eğitim sistemi, yarattığı insan tipi, gericileşme, baskı zulüm, adalet anlayışı, kadına şiddet, taciz, gelir dağılımındaki eşitsizlik, işten çıkarmalar aynen, topyekûn devam ediyor. Öte yandan ülkemizde 2002 öncesi hiçbir katliamın failleri tam olarak açığa çıkmadığı gibi 2002 sonrası da hiçbir katliamın failleri tam olarak açığa çıkmadı. 12 Eylül sistemi, iktidarlar değişse dahi varlığını koruyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.