''Hükümetin denetimine ihtiyacımız yok''

''Hükümetin denetimine ihtiyacımız yok''

  Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği(TMMOB)Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, Bakanlar Kurulu tarafından alınan meslek odalarının mali...

 

 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği(TMMOB)Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, Bakanlar Kurulu tarafından alınan meslek odalarının mali ve idari denetime tabi tutulması kararını ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Konuyla açıklama yapan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu sekreteri Nedim Kara, her odanın anayasadan alınan yetkiyle kurulan kurullar tarafından denetlendiğini ifade etti.

Belediye Çarşı İş Hanı’nda gerçekleşen basın açıklamasına konuşan Kara; AKP döneminde Türkiye’nin toplumsal yaşamda, kamu yönetiminde, kamusal görev ve iş bölümü paylaşımında, kamu açısından hayati önem taşıyan kurumlarda ve meslek alanlarında köklü değişiklikler yaşadığını söyleyerek, “Kentler, akarsular, yeşil alanlar, kamusal yatırımlar, çalışma yaşamı, eğitim, sağlık, yargı ve benzeri alanlar, değişen ekonomik-siyasal-kültürel tercihlere bağlı ve bir bütün olarak gerici, neoliberal temelde düzenlenmektedir. Kuruldukları günden bu yana iktidarların karar ve tasarruflarını toplumsal yarar ve mesleki fayda süzgecinden geçiren, mesleki bilimsel doğruları dayanak alarak muhalif tavrını ülkenin en karanlık dönemlerinde bile sergilemekten geri durmayan TMMOB ve bağlı meslek odaları, AKP iktidarının topyekun saldırı dalgasının önde gelen hedeflerinden biridir” şeklinde konuştu.

KARARLILIĞIMIZI SERGİLEYECEGİZ

TMMOB olarak AKP’nin uyguladığı baskılara karşı sessiz kalmayacaklarını söyleyen Kara, “Bilinmesini isteriz ki AKP iktidarının TMMOB ve bağlı odaları üzerinde kurduğu baskıya, mesleki dayanışma ilişkisi geliştirerek geleneksel mücadeleci ruhumuzu diri tutarak ve en zor şartlarda kararlılığımızı sergileyerek direneceğiz. Taksim Gezi Parkı olayları sonrasında TMMOB’nin sesini kesemeyen AKP iktidarı bu günlerde yeni adımlar atıyor. Başbakan Erdoğan’ın özel yaşama müdahale anlamına gelen ve öğrenci evlerini hedef gösteren konuşmasının yarattığı tartışma ortamında, Bakanlar Kurulu sessiz sedasız bir karara imza attı. Kararın TMMOB ve bağlı meslek odalarının yeni bir saldırı dalgasıyla karşı karşıya kalacağının habercisi olduğundan kuşkumuz yok. Çünkü Bakanlar Kurulu 12 Eylül hukukunu işleterek meslek odalarının ‘mali idari denetime’ tabi tutulacağını hükmetti” dedi.

AKP’DEN TEMİZ VE ŞEFFAFIZ

 

Meslek odalarının AKP’nin denetçilerinin denetimine ihtiyacı olmadığını söyleyen Kara, “Askeri vesayeti ortadan kaldırmakla övünen bir siyasi iktidarın, bu ülkenin mühendisi, mimar ve şehir plancılarının örgütü üzerinde 12 Eylül düzenlemesini esas alan bir vesayet ilişkisi tesis atmasını kabullenmemiz mümkün değildir. Buna izin vermeyeceğiz. AKP kendi sonunu hazırlamaktadır. TMMOB’ye bağlı odalar anayasa’nın 135’inci maddesine göre kurulmuş kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarıdır. Demokratik meslek odalarıdır. Meslek odalarımızın iktidarın entrikacı, rantçı denetçilerine ihtiyacı yoktur. TMMOB’ye bağlı meslek odaları AKP hükümetinin elindeki tüm kurum ve kuruluşlardan daha şeffaf ve temizdir” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.