“Hükümet yolsuzluğun hesabını verecek”

“Hükümet yolsuzluğun hesabını verecek”

 DİSK Bölge Temsilciliği, KESK Kocaeli Şubeler Platformu, Kocaeli Tabip Odası, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu üyeleri Merkez Bankası önünde bir araya...

 

DİSK Bölge Temsilciliği, KESK Kocaeli Şubeler Platformu, Kocaeli Tabip Odası, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu üyeleri Merkez Bankası önünde bir araya gelerek, asgari ücretleri ve yaşanan yolsuzluk iddialarını protesto etmek için yürüyüş gerçekleştirdi. Ellerinde pankart, döviz ve ayakkabı kutularıyla Sabri Yalım Parkı’na kadar yürüyen grup “Hırsız AKP”, “Hırsızlardan hesabı emekçiler soracak” sloganları attı.  


Sabri Yalım Parkı’na kadar yürüyen protestocu grup adına basın açıklamasını okuyan Dev Sağlık İş Kocaeli Şube Başkanı Talat Tunç, bu yıl gerçekleştirilecek ücret görüşmeleri yolsuzluk skandalının gölgesinde gerçekleşeceğini belirterek, “Bakanların oğullarının, bürokratların ve AKP’ye yakın iş adamlarının evlerinden, işyerlerinden, kasalarından, ayakkabı kutularından saçılan milyonlarca lira zihnimize çoktan kazındı” dedi. AKP hükümetinin yolsuzluğun hesabını vermesi gerektiğini kaydeden Tunç,  adı yolsuzluğa karışan bakan ve bürokratların istifa etmesini istedi. Asgari ücret tespit sürecinde sessiz kalmayacaklarını da vurgulayan Dev Sağlık İş Kocaeli Şube Başkanı Talat Tunç, “Kendi yandaşlarının önüne tüm iktidar olanaklarını ve milyonları seren AKP hükümeti daha Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmadan asgari ücret zam oranını 2014 programında açıkladı” dedi.

 

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ ŞEFFAF OLMALI
Asgari ücretin kendilerini açlığa ve yoksulluğa mahkûm ettiğini ifade ederek konuşmasına devam eden Dev Sağlık İş Kocaeli Şube Başkanı Talat Tunç DİSK Araştırma Enstitüsü'nün yaptığı hesaplara göre açlık sınırının Kasım ayında bin 121 TL olduğunu, yoksulluk sınırının 3 bin 544 TL olduğunu belirtti. Konuşmasına devam eden Tunç, “Asgari ücret görüşmeleri herkese açık hale getirilmeli, anlaşmazlık durumunda işçilerin üretimden gelen güçlerini kullanabilecekleri yasal zeminler oluşturulmalıdır. Asgari ücret gelir dağılımını düzenleyici yönde belirlenmeli ve ekonomik büyümeden de pay alınmalıdır” diyerek isteklerini sıraladı. Kalabalık grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.