‘Hükümet kapitalistlerin taşeronluğu yapıyor’

‘Hükümet kapitalistlerin taşeronluğu yapıyor’

 Atatürkçü Düşünce Derneği Darıca Şubesi tarafından düzenlenen Düşünce Akademisi’ne katılan Yazar İhsan Eliaçık, AKP hükümetinin kapitalistlere...

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Darıca Şubesi tarafından düzenlenen Düşünce Akademisi’ne katılan Yazar İhsan Eliaçık, AKP hükümetinin kapitalistlere taşeronluk yaptığını söyleyerek, “Türkiye bu hükmet yüzünden kapitalizmin taşeronluğunu yapan bir ülke durumuna geldi” dedi. 

YOĞUN KATILIM VARDI

ADD Darıca Şubesi’nde önceki gün düzenlenen Düşünce Akademisi’ne ADD Darıca Şube Başkanı Ünal Karahasan, CHP Darıca Belediyesi Başkan Aday Adayı Cengiz Hamşioğlu, CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Gazi Aydoğdu, CHP Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Özcan Aktaş ve çok sayıda katılımcı katıldı. Akademide ilk olarak ADD Darıca Şube Başkanı Ünal Karahasan bir konuşma yaptı. Farklı ve haklı bir ses olan Yazar İhsan Eliaçık’ı konuk etmekten büyük bir gurur duyduklarını belirten Karahasan, “Bugün aramızda vicdanlı ve haklı bir ses var. Yazar İhsan Eliaçık’a hoş geldiniz diyorum” dedi. 

AKP KAPİTALİSTLERİN İSTEDİĞİ BİR PARTİ 

Soğuk savaşın bitmesiyle kapitalistlerin Ortadoğu üzerindeki planlarının değiştiğini belirten yazar İhsan Eliaçık, “34 ülkenin sınırlarının değişmesinden söz ediliyor. Irak’ın işgali hazırlanan planların hayata geçirilmesi oldu. Hazırlanan bu planlarda Türkiye’ye de bir rıol verildi. Bu rolü yerine getirmek için de AKP’nin başa getirilmesi gerekiyordu. AKP kapitalistlerin istediğini bir parti olup planlarını uygulamada rolünü yerine getirecektir. Bu tür partiler devletin temel görevlerini değiştirmeyip kendi davranışlarını devletin davranışları olarak kabul ettiriyorlar” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.