Hükümet ekonomik soykırım yapıyor

Hükümet ekonomik soykırım yapıyor

Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Kılıç; Hükümet ekonomik soykırım yapıyor Türk Eğitim-Sen tarafından Gebze İleri...

Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Kılıç; Hükümet ekonomik soykırım yapıyor

 

Türk Eğitim-Sen tarafından Gebze İleri teknoloji Enstitüsü önünde yaptıkları basın açıklamasında hükümetin akademisyenleri düşük maaşa mahkûm ederek ekonomik soykırıma tabi tuttuğu ifade edildi.

GTYE önünde dün bir basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 No’lu sendika üyeleri hükümetin 2013 yılı bütçesinden akademisyenlere yeterli kadar pay ayırmadığını belirterek hükümeti protesto ettiler. Grup adına basın açıklamasını yapan Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Kılıç, “Ağır ekonomik şartlar altında ezilen akademisyenlerimiz, toplu sözleşme masasında da yok sayılmış, ekonomik kayıplarının telafisine yönelik en küçük bir iyileştirme yapılmamıştır” dedi.

 

 

Akademik personelin bilimsel çalışmalarda yaptığı harcamaları karşılamak üzere tüm akademik personele, en düşüğü aylık 500 TL’den başlamak üzere, araştırma-geliştirme ödeneği adı altında ödenek tahsis edilmelidir diyen Kılıç, “ Akademik personele yapılan bütün ödemelerin emekli maaşına esas sayılmasıyla, öğretim görevlilerimizin emekli maaşlarının da hak ettikleri seviyeye çıkarılması sağlanmalıdır.  Akademisyenlerimizin yıllardır eriyen maaşlarının telafisi, ekonomik büyümeye her yönüyle katkıda bulunan insanlarımızın hak ettiği ücrete kavuşmasıyla mümkün olacaktır.    

 

Sayın Başbakan, her fırsatta IMF’ye olan borcumuzun bittiğini, dünyanın en büyük 16. ekonomisi olduğumuzu, kişi başına düşen milli gelirin 10 bin 500 dolara çıktığını, hazinenin tıka basa dolu olduğunugöğsünü gere gere söylüyor; o halde Hükümet, bilim adamlarımıza da pastadan düşen payını vermek zorundadır” diye belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.