Hükümet değişimi yetmez sistem değişmeli

Hükümet değişimi yetmez sistem değişmeli

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, Neşe Plastik grevi ve Asen Metal direnişine destek ziyaretinde bulundu. Atay emek merkeze alındığında Hükümet değişiminin yetersiz kalacağını belirtip, “Sistem değişmeli” dedi

Türkiye İşçi Partisi – TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, Neşe Plastik grevi ve Asen Metal direnişine destek ziyaretinde bulundu. Atay’a ziyaretlerinde TİP Gebze İlçe Başkanı Nejla Dolaşık, Darıca İlçe Başkanı Ömer Kara, Kartal İlçe Başkanı Bayram Özdemir ve Pendik İlçe Başkanı Koral Asal ile birlikte partililer eşlik etti. Barış Atay emek merkeze alındığında Hükümet değişiminin yetersiz kalacağını belirtip, “Sistem değişmeli” dedi.

POLİS  TAKİPTE

Barış Atay ve beraberindeki partililer TİP Gebze İlçe Örgütü’nde bir araya geldikten sonra Eskiçarşı içinden E5 kenarına kadar birlikte yürüdü. Bu esnada Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden ekiplerin sıkı takip ve kayıtta olduğu gözlendi. Atay ve beraberindekiler ilk olarak Çayırova, TAYSAD OSB’de Neşe Plastik grevine konuk oldu. TİP’liler grev alanına “Patronlardan hesabı emekçiler soracak” yazılı, TİP Gebze İlçe Örgütü imzalı döviz ve benzer sloganlar eşliğinde girdi. 20’nci gününe giren grevde Petrol-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Engin Bedir, şube yöneticileri ve işçiler tarafından karşılandı. Başkan Engin Bedir’in, Barış Atay’ı ve beraberindekileri sürece dair bilgilendirmesinin ardından söz alan Milletvekili Atay şunları kaydetti:

OLUMLU SONUÇ İÇİN ISRAR EDİLMELİ

“Burada emeğinizin karşılığı sizin istediğinizin de çok üzerinde, bunun farkındayız. Biz Türkiye İşçi Partisi olarak nerede bir direniş, hak eylemi varsa orada olmaya çalışıyoruz. Sizin de sonuna kadar yanınızda olacağız. Bu direnişin olumlu sonuçlanmasının tek yolu var, direnişte ısrar etmek. Bunun örneklerini süreç içinde gördük. Bir yerde anlaşmaya çalışmanın nasıl olumsuz sonuçlandığını da gördük. Elbette ki yaşamlarınız konusunda ahkâm kesecek insanlar değiliz. Herkes kendi yaşam gailesinin nereye düştüğünü bizden daha iyi biliyor. Fakat umarım bu direnişi sonuna kadar sürdürme şansınız olur ve hak ettiğiniz ya da talep ettiğiniz sonucu alırsınız. O zamana kadar bizden ne talep ederseniz biz size omuzdaşlık etmeye devam edeceğiz.”

15-16 HAZİRAN RUHUYLA

Konuşmasının ardından işçilerle bir süre sohbet eden Barış Atay, işçi sınıfının tekil eylemlerinin sonuca varabilmesi için 15-16 Haziran ruhuyla birliktelik gerektiğine dikkat çekti. Bir yerde grev veya direniş sonlandığında, o direnişte yer alanların hariçlerindeki direnişler ile ilgilenmemesinin büyük eksiklik olduğuna değindi. TBMM’de dört milletvekili ile işçi ve emekçilerin, hak arayanların sesi soluğu olmaya çalıştıklarını kaydeden Atay, “Ancak Meclis’te grubumuz olmadığı için sadece 5 dakikalık konuşma hakkımızı kullanmaya çalışıyoruz. Ona da engel olmaya çalışıyorlar. Geçenlerde disiplin suçu işleyerek mikrofon edindik. Çünkü disipline sevk edince savunma hakkı tanımak zorundalar” dedi.

 

11 MAYIS’DAN BU YANA DİRENİŞTELER

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay ve beraberindeki partililer buradaki ziyaretlerinin ardından Dilovası, Makine İhtisas OSB’de Asen Metal işçilerinin direnişine konuk oldu. Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 1 No’lu Şube’nin örgütlenip çoğunluğu sağladığı işyerinde 70’in üzerinde işçinin işine son verilirken 11 Mayıs günü itibariyle fabrika önünde direniş başlatılmıştı. BMİS Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Selçuk Çifçi, Atay ve beraberindekileri süreç üzerine bilgilendirdi. Ardından Atay şunları kaydetti:

İŞÇİ SINIFINA KARŞI SAVAŞTIR

“Aslında halimiz ortada. Türkiye’de müthiş bir emek sömürüsü son hızıyla devam etmekte. Bugün Maliye Bakanı’nın açıklamaları Devlet’in ve Hükümet’in işçi sınıfı için ne tür tasarruflar planladığının açık göstergesi. Nebati’nin açıkladığına göre dar gelirli zorlanıyor olabilirmiş ama ihracatçı, iş insanı gayet keyifliymiş. Büyümeyi tercih etmişler, büyüyorlarmış, o yüzden de enflasyon düşmüyormuş. Bu açıkça işçi sınıfı ve halka karşı bir savaştır. Hükümet’in yaptığı Türkiye emekçi halkını sömürmeye devam edeceğinin açık beyanıdır. Biz de sizler adına konuşmak elbette haddimiz değil.

KAZANACAĞIMIZA EMİNİZ

Ama partimiz adına şunu söyleyebiliriz ki Türkiye’de nerede bir emek, hak arama mücadelesi varsa siz devam ettiğiniz sürece biz de omuz omuza yanınızda olacağız. Bundan hiç birinizin şüphesi olmasın. Belki direniş kısa vadede bize amaçladığımızı, hayal ettiğimizi vermeyecek ama Türkiye işçi sınıfı AKP, MHP iktidarını da, o ne dediğini bilmez Maliye Bakanı’nı da gönderecek. Sonuçta biz kazanacağımıza eminiz.”

MECLİS’E TAŞIYACAĞIZ

Atay açıklamalarının ardından bir süre sendikacılar ve işçiler ile birlikte çay eşliğinde sohbet etti. Konuyu Meclis’e taşıyacaklarını kaydeden Atay sınıfın birlikteliğinin önemine dikkat çekti. Siyasi olarak değişmesi gerekenin sadece Hükümet değil sistem ve anlayış olması gerektiğini belirtip işçilerin sadece kendi hakkı için değil tüm işçi sınıfının hakkı için mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

MEVCUDU BİLE UYGULANMIYOR

BMİS Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Selçuk Çifçi de direniş alanına yapılan ziyaretlere dair değerlendirmede bulunup AKP’li milletvekili ve yöneticileri de direniş alanına beklediklerini ancak gelinmediğini söyledi. Çifçi, Anayasa’da ve yasada kağıt üzerinde kalan sendikalaşma hakkında mevcut yasaların değişmesi gerektiğini, ancak mevcut koşullarda yazılı yasaya razı olduklarını ama yazılı olan yasanın dahi uygulanmadığını dile getirdi. Sohbetin ardından TİP heyeti Asen Metal direnişi önünden alkışlarla uğurlandı.

 

nese-plastik.jpg

 

asen-metal.jpg

 

dinledi-005.jpg

 

doviz.jpg

 

karsilama-010.jpg

 

selcukla.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.