Hükümet anayasayı ihlal ediyor

Hükümet anayasayı ihlal ediyor

 Kadrolu çalıştırılması gereken 4/B statüsündeki kamu çalışanlarının AKP tarafından seçim yatırımı olarak kullanıldığını ifade eden Akın...

 

Kadrolu çalıştırılması gereken 4/B statüsündeki kamu çalışanlarının AKP tarafından seçim yatırımı olarak kullanıldığını ifade eden Akın Şişman, “Hükümet kamuda 4/B-4/C ve taşeron istihdamı yaygınlaştırarak açıkça anayasayı ihlal etmektedir” dedi.

Büro Emekçileri Sendikası Kocaeli Şubesi İşkur önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Katılımcılar adına açıklamayı BES Şube Başkanı Akın Şişman yaptı. AKP’nin istihdam konusundaki politikalarını eleştiren Şişman, “Ülkeyi güvencesiz ve esnek çalıştırma koşullarında ucuz emek cennetine çevirmeye çalışan hükümet, şimdilerde iş kurumunda iş ve meslek danışmanlarına ölümü gösterip hastalığa razı etme çalışmasındadır” dedi. Akın, “Anayasanın 128.maddesi açıkça devletin asli ve sürekli işlerinin yani kamu hizmetlerinin memurlar eliyle verileceği belirtilmesine rağmen, bugün hükümet kamuda 4/B-4/C ve taşeron istihdamı yaygınlaştırarak açıkça anayasayı ihlal etmektedir” açıklamasında bulundu.

BAŞTAN ÇÜRÜTTÜ

Zaten kadrolu çalışması gerekirken 4/B statüsünde çalıştırılan kamu çalışanlarının başta seçim yatırımı olmak üzere çeşitli gerekçelerle kadroya geçirilmesini hastalığa razı olmak olarak niteleyen Şişman, “İş kurumunda işsizliğe çözüm olarak ‘her işsizin bir meslek danışmanı olacak’, ‘iş bulmak artık çok kolay’ gibi söylemlerle istihdam edilmeye başlanan iş ve meslek danışmanlarının durumu açıkça ortaya koymaktadır. İşsizlerin kolayca iş bulabileceği iddia edilerek ülke genelinde 4 bin, ilimizde ise iş ve meslek danışmanının kendilerinin bile sözleşmeli istihdam edilmesi, yani en güzel anlamıyla iş güvencesinden yoksun olmaları, sistemin işsizlere iş bulmayı kolaylaştırma iddiasını daha baştan çürütmüştür” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.