Howon'a da yüzde 40 zam

Howon'a da yüzde 40 zam

Hyundai otomobil fabrikasının ana tedarikçilerinden, aynı zamanda TOGG’a da üretim yapan Kartepe’deki Howon fabrikalarında çalışanlarına yüzde 40 zam yaptı.

Ocak ayındaki promosyon ihalesini 5 ay öne çeken ve her çalışanına 17 bin lira net promosyon parası veren Howon, tıpkı Hyundai gibi mart zammını öne çekti. Kartepe’deki iki fabrikasında Hyundai ve TOGG’a üretim yapan Güney Kore menşeli Howon’da normal zam tarihi mart ayıydı. Ancak yılbaşında asgari ücrete yapılan yüksek zammın ardından şirket maaşlarıyla asgari ücret arasındaki fark iyice azalmıştı. Howon yönetimi, tıpkı Hyundai gibi mart zammını öne aldı ve yine tıpkı Hyundai gibi yüzde 40 zam yaptı.

EYLÜLDE DE ZAM VAR

Yaklaşık 600 çalışanı bulunan Howon’da zam tarihinin öne alınması ve yüzde 40 zam yapılması çalışanların yüzünü güldürdü. Howon çalışanları tıpkı Hyundai çalışanları gibi eylül sonunda da ilave zam alacak. Bununla birlikte yine Howon çalışanlarına bir sefere mahsus olmak üzere 2 bin liralık alışveriş çeki ve 2 bin lira nakit ödeme yapıldı. Mart ayında da Howon çalışanları için ilk kez Özel Sağlık Sigortasının yürürlüğe gireceği bildirildi.

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.