Hortumla dayak yediği  anı düşünemiyorum bile

Hortumla dayak yediği anı düşünemiyorum bile

"...Bu deneyimleri kazanırken kadınların uğradığı her türlü şiddeti (fiziksel, ekonomik, psikolojik, cinsel vs…) birinci ağızdan duyuyor, mücadelenin içinde bizzat yer alıyoruz. .."

-        Meslek hayatınızda kadına yönelik başta cinsel taciz ve fiziksel şiddet olmak üzere dava konuları gelmiştir diye düşünüyorum. Elbette kimliği gizli kalmak kaydıyla, paylaşmak istediğiniz var mı?

 10-030.jpg

-        Evet, maalesef meslek hayatımda karşıma çokça çıktı ama eşinin kendisini hortumla dövdüğünü söyleyen müvekkilimi hala unutamıyorum. Dinlerken bile o kadar kötü olmuştum ki… kendisini düşünemiyorum bile!

 

-        Bu konuda edindiğiniz deneyimin gerek belediye meclis üyesi gerekse komisyon üyesi olarak bu zeminler üzerinden kente ve kentliye ne tür faydaları olacaktır?

 

-        Bu deneyimleri kazanırken kadınların uğradığı her türlü şiddeti (fiziksel, ekonomik, psikolojik,  cinsel vs…)  birinci ağızdan duyuyor, mücadelenin içinde bizzat yer alıyoruz. Bu deneyimler sonucunda doğal olarak hassasiyetlerimiz oluşuyor. Kişilere, olaylara bakış açımız değiştiği ve geliştiği gibi projelere de bakış açımız değişiyor ve daha hassas olabiliyoruz. Bu da daha hızlı, doğru ve hedefe odaklı projeler üreteceğimizi gösteriyor.

 

Kimdir?

 14-010.jpg

 

1985 İstanbul doğumlu, aslen Erzurum İspirli.

 

Polis memuru bir baba, ev hanımı bir annenin iki çocuğundan büyüğü. Kendisinden bir yaş küçük erkek kardeşi, mühendis.

 

İlkokulu babasının memuriyetinden ötürü altı farklı okulda tamamladı. Ortaokulu ve lise hazırlık sınıfını Gölcük’te okudu. 1999 depreminden sonra geri kalan lise eğitimini Darıca Neşet Yalçın Süper Lisesi’nde tamamladı.

 

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi (2002 - 2007) mezunu.

Farklı bürolarda çalıştıktan sonra 2011 yılında kendi bürosunu açtı. Hali hazırda avukatlık ve arubuluculuk faaliyetlerini sürdürüyor.

 

Aktif siyasete 2009’da AKP Gebze Gençlik Kolları’nda başladı. Önce ilçe yöneticisi akabinde ise Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak devam etti.

 

2014’te ana kademe yönetiminde yer aldı.

 

2019’da Gebze Belediye Meclisi’ne aday olup seçilirken listedeki yerinden ötürü KBB Meclis üyeliğini de edindi. Halen sürdürüyor.

 

Evli ve iki çocuk annesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.