Hocaoğlu aday adayı:  Gayemiz Darıca’ya hizmet

Hocaoğlu aday adayı: Gayemiz Darıca’ya hizmet

Kocaeli Büyükşehir ve Darıca Belediye Meclisi AKP Üyesi Ahmet Hakan Hocaoğlu partisinden belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulundu. Hocaoğlu, “Gayemiz Darıca’ya hizmet” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi – AKP Darıca İlçe Teşkilatı’nda belediye başkan aday adaylığı için ikinci başvuru; bir süre önce bu maksatla görevinden istifa eden İlçe eski Başkanı Avukat Ufuk Acay’ın ardından Kocaeli Büyükşehir ve Darıca Belediye Meclisi üyesi, iş insanı Ahmet Hakan Hocaoğlu’ndan geldi.

ŞİMDİLİK KISA KONUŞTU

Hocaoğlu aday adaylığına dair başvuru dosyasını bugün öğlen saatlerinde AKP Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar’a teslim etti. Hocaoğlu adaylık başvurusuna dair gazetemize yaptığı kısa değerlendirmede, “Gayemiz Darıca’ya hizmet” dedi. Hocaoğlu aday gösterilmesi durumunda proje ve vaatlerini içeren, daha geniş kapsamlı bir değerlendirme yapacağını söyledi.

ÇARŞAMBA AKŞAMI SONA ERECEK

AKP Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar, Hocaoğlu’nun aday adaylığı başvuru dosyasını “Hayırlı olsun” dilekleriyle kabul etti. Şakar aday adaylığı başvurusunun il geneli tüm teşkilatlarda yarın akşam sona ereceğini, teşkilatlar harici Genel Merkez’den başvurunun söz konusu olmadığını, günümüz itibariyle de Avukat Ufuk Acay ve iş insanı Ahmet Hakan Hocaoğlu şahsında iki başvuru geldiğini belirtti.

ÜÇ ADAY ADAYI YARIŞACAK GİBİ

Öte yandan Darıca’da başka başvuru olmayacağı; 2023 yerel seçimlerinde aday adaylığı için parti içi mücadelenin Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile Ufuk Acay ve Ahmet Hakan Hocaoğlu arasında olacağı öngörülüyor.

Kimdir

Rize eşrafından Fatma – Vehbi Hocaoğlu çiftinin oğlu olarak 1976’da Gebze’de dünyaya geldi.

İlkokulu Barış İlköğretim Okulu, ortaokul ve liseyi Yakacık Özel Ortadoğu Koleji’nde tamamladı.

Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu.

1970 yılında kurulan Histaş Hocaoğlu İnşaat Sanayi Anonim Şirketi’nde Yönetim Kurulu Başkanı olarak inşaat sektörüne girdi, halen aynı konumda devam ediyor.

Darıca Emniyet Asayiş Trafik Hizmetleri Destek ve Yardımlaşma Derneği Başkanı.

Gebze (Bölge) Rizeliler Derneği Başkan Yardımcısı.

Darıca Sanayici ve İş Adamları Derneği – DASİAD Yönetim Kurulu Üyesi.

Gebze Ticaret Odası Vakfı ve Kocaeli Müteahhitler Birliği kurucu üyesi.

Siyasetle 2002 öncesi de ilgilendi. Aktif siyasete 2002’de üyesi olduğu AKP’den 2014 yılında Darıca Belediye Meclisi üyesi olarak seçildi. 2019 yılında aynı göreve, aynı zamanda Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi ve halen devam ediyor.

Züleyha Hocaoğlu’nun eşi. Çift; Maltepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü birinci sınıf öğrencisi Berra (20); Lise son sınıf öğrencisi ve yazılımcılığı hedefleyen üniversite hazırlığındaki Buğra (19) ve ortaokul son sınıf öğrencisi Sude’nin (12) anne babası.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.