HKTM ‘Mor Masallar’ı sundu

HKTM ‘Mor Masallar’ı sundu

Gebze Plastikçiler OSB’de üretim yapan Hareket Kontrol Sistemleri Merkezi (HKTM) Eksi 18 Edebiyat Topluluğu üyesi tanınmış eğitimcilerden Nevzat Süer Sezgin ile topluluk katılımcılarından Elif Çelebi ve Gülay Pamuk rehberliğinde bir program gerçekleştirdi

Gebze Plastikçiler OSB’de ‘İyi Mühendislik’ mottosu ile üretim yapan Hareket Kontrol Sistemleri Merkezi (HKTM) Eksi 18 Edebiyat Topluluğu üyesi tanınmış eğitimcilerden Nevzat Süer Sezgin ile topluluk katılımcılarından Elif Çelebi ve Gülay Pamuk rehberliğinde hazırlanan toplumsal cinsiyet eşitliğini esasa alarak 8-12 yaş arası çocukları güçlendiren masalların yer aldığı Mor Masallar kitap ve proje tanıtım buluşması önceki gün HKTM’nin Gebze Plastikçiler OSB’deki merkezinde düzenlenen lansmanla gerçekleşti. HKTM Fabrikası fuaye alanında düzenlenen tanıtım etkinliğine HKTM Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Atıl, Genel Müdür İlham Çelebi, Yakın Kitabevi’nden Levent Salıcı, Eksi 18 Edebiyat Topluluğu Başkanı Yusuf Çağlayan ve kitapta hikayeleri yer alan yazarlardan Elif Çelebi, Gülay Pamuk, Nevzat Süer Sezgin, Beste Örge Sağlam, Murat Koğacıoğlu ( Dicle Koğacıoğlu adına) ile çok sayıda davetli katıldı.

 

ÇOCUKLARA CİNSİYET EŞİTLİĞİNİ AKTARIYOR

Çocukların; eşit, adil, şiddetten uzak ve dayanışmayla örülmüş masallarla birey ve dünya insanı olabilmelerini güçlendirmek, eşitlikçi örnekleri, çocuklar ile erken yaşta buluşturmak aydınlık ve umut dolu geleceğin yetişmesine katkı sunmak amacıyla toplumsal cinsiyet eşitliği odağında hazırlanan eserlerden oluşan, toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında 21. yüzyıla uygun “yeni masallar yazmak” için yola çıkan Elif Çelebi, Gülay Pamuk ve Nevzat Süer Sezgin’in ortak projesi “Mor Masallar”; topluluğumuz yazarları ve çizer Beste Örge Sağlam’ın ortak emeği ile HKTM sponsorluğunda, Yakın Kitabevi tarafından basımı yapılarak raflardaki yerini aldı. Mor Masallar’da Ayfer Demirtaş, ayşa Evrim Genç, Ayten Kaya Görgün, Buket Başaran Akkaya, Burçak Temel, Dilge Güney, Duygu Uzel, Ebru Köfter, Elif Çelebi, Feray Ünal, Gülay Pamuk, Güzin Öztürk, Melek Karanis, Nalan Yılmaz, Neriman Ekinci, Nermin Şenol Kalyoncu, Nevzat Süer Sezgin, Sevin Sezgin, Sultan Topçu ve Yayla Boztaş gibi yazarların hikâyeleri yer alıyor.   Kitaptan elde edilen gelir ‘Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na bağışlanacak.

 

ÇELEBİ FİLLİ SU SAATİNİ ANLATTI

Kitap tanıtım lansmanı için HKTM’ye gelen misafirlere ilk önce inanın girişindeki El Cezire’nin Filli Su Saati heykeli gösterildi. HKTM Genel Müdürü İlham Çelebi burada filli su saatini çalıştırarak misafirlere heykelin hikâyesini ve El Cezire’yi anlattı. “Biz mühendislik firmasıyız. Filli su saatini 800 yıl önce bugünkü Dicle ve Fırat nehirleri arasında yaşayan, kendi çağının en üst seviye bilim insanı olarak bilinen El Cezire, dünyada ilk hidrolik ve robotiği başlatan bilim insanı olarak biliniyor.  Biz de El Cezeri’nin Filli SU saatinin küçük bir maketini buraya inşa etmek istedik.  Türkiye’de fizik mühendisliğini bitirmiş ancak 20 yıldır hareketle heykeller tasarlayan İskender Giray’dan bu heykeli yapmasını istedik. 1 yıl düşünme 3 yıl da tasarım ve emek sonrasında bu heykel 4 yılda ortaya çıktı. Filli Su Saati, u anda dünyada hareketli heykeller arasında sayılı bir yere sahip” dedi. Filli Su saatinin, heykeli görmek isteyen herkese açık olduğunu belirten Çelebi, “Lise ve Üniversitede mühendislik okuyan. El Cezire’yi bilen, öğrenmek isteyen öğrencilere açığız. Görmek isteyen gelip burada heykelimizi görebilir.” Dedi. Heykelden etkilenen ve büyük ilgi gösteren misafirler heykelin önünde fotoğraflar çektirdiler.

 

MOR MASALLAR KOKTEYLLE TANITILDI

HKTM’de düzenlenen Mor Masallar Kitabının tanıtım etkinliği bir kokteylle başladı.  HKTM Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Atıl ve Genel Müdür İlham Çelebi etkinlikte yaptıkları konuşmalarında Mor Masallar kitabının nasıl ortaya çıktığını ve bu kitaba verdikleri desteği anlattılar. Konuşmaların ardından kitaba hikayeler yazarak katkı veren yazarlara plaket takdimi yapıldı.

 

etkinlik-2-008.jpg

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.