Hizmet İş’te, Ersoy yeniden başkan

Hizmet İş’te, Ersoy yeniden başkan

Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şubesi 3’üncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel kurulda yeniden başkanlığa seçilen mevcut başkan İdris Ersoy, yapmış olduğu konuşmasında “Emek vurgusuyla gelip emeğe gem vuranları unutmadık” dedi.

Hak-İş’e bağlı, Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesinin üçüncü olağan genel kurulu gerçekleştirildi. 12 bin üyesi bulunan sendikanın genel kurulunda tek aday olan mevcut başkan İdris Ersoy yeniden başkan seçildi. Genel kurulda oy kullanma hakkına sahip 131 delege; 5 yönetim kurulu, 3 disiplin, 3 denetim ve 15 üst kurul delegesini seçti. Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin’in başkanlık yaptığı divanda, Hizmet İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz, Hizmet İş Sendikası İstanbul 3 NO’lu İ.E.T.T Şube Başkanı Abdullah Kaya, Hizmet İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemirde   divan üyeliklerini yaptı.

 

YOĞUN KATILIM

Kongreye Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan,  Hizmet İş Kocaeli Şubesi Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, Gölcük Belediye Başkanı Sema Malkoç, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Hizmet İş Genel Başkan Yardımcıları Celal Yıldız, Halil Özdemir şube başkanları ve üyeleri katılım sağladı.

 

“GÖVDESİNİ OLUŞTURUYOR”

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan,” Bugün Hizmet- İş Kocaeli Şubemizin 3’üncü kongre seçimi. Tabii ki bu bizi yakında tanıyanları şaşırtmasın bu şubemizin 37 yıllık bir geçmişi vardır. Bu mücadelenin 37 yıllık bir geçmişi var. Kocaeli Büyükşehir mücadelemiz önemli bir mücadeleydi.  Bu mücadelenin başarılması Kocaeli’de tek şube olarak devam etmemizi sağladı. Güçlü bir şubeyiz Türkiye’de sayı olarak ikinci büyük şubemiz Kocaeli bölgemizde. Birlik ve beraberliğimizi sağlayıp devam ettirenleri kutlamak istiyorum. Kocaeli sendikal hareketlerin gövdesini oluşturuyor. İşçi sınıfının dayanışma gücü burada yakılmıştır. O nedenle Kocaeli’de güçlü bir şubeye sahip olmak Türkiye’de de etkin olmak anlamına geliyor. Bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Hak-İş Sendikasının önemli mücadele yerinden olan Kocaeli’mize he destek vermeye devam edeceğiz.

 

 “28 ŞUBAT İŞÇİNİN KALBİNE VURULMUŞ BİR HANÇERDİR”

Bir önce 28 Şubat-1 mart tarihleri Türkiye işçi hareketleri için, güvenliğimiz için, tarihi günleri yaşadığımız bir tarih. 27 Şubat önemli bir siyasi liderin ölüm yıl dönümü. Necmettin Erbakan hocanın ölüm yıl dönümü onu anmak istiyorum. Aynı zamanda 28 Şubat Türkiye işçi hareketine vurulmuş çok önemli bir darbenin yıl dönümü. 28 Şubat post modern bir darbe olarak değil Türkiye işçi hareketine vurulmuş bir hançer olarak görüyoruz. 28 Şubat tüm darbelerden daha farklı çünkü ilk kez sivil toplum ve sendikaların taşeron olarak kullanıldığı onların yanıltıldığı darbe türüdür. Zaman zaman herkesten büyük laflar dinlersiniz hem siyasetçiler hem sendikacılar bu konuşmaların anlamlı olmasını tek bir önemi var darbe döneminde ne yaptınız? Bir işçi sendikasının kongresinde 28 Şubat’ın yıl dönümünde darbe sivil toplum siyaset ilişkilerini sizlerle paylaşmak istedim çünkü insan hafızası doğaldır ki unutuyor. Bazı gerçekler var ki unutmamamız gerekiyor. Bunlardan bir tanesi de Türkiye’nin darbeler zamanındaki STK’ların duruşu. Biz bir işçi sendikasıyız. Bunları unutmayalım her zaman demokrasiden yana olalım.

 

RUS-UKRAYNA SAVAŞINA DEĞİNDİ

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı son günlerde yaşadığımız zor bir durum. Batının kapitalist devleti ABD ve AB ne yazık ki Ukrayna’yı emparyalist savaşa kurban etti. Rusya’nın saldırganlığını bilerek Ukrayna’yı yalnız bıraktı. Daha önce Gürcistan’da da aynısını yaptı. Putin, Çarlık Rusya’sını yeniden ihya etmeye çalışıyor. Putin yeniden bir Çar olmaya çalışıyor. Kırım’a da aynısını yaptı ve 2014’te yeniden Rusya’nın kucağına itildi. Rusya yüzbinlerce askeriyle 3 taraftan saldırırken savaşa girmeyeceğiz dedi şimdi de silah vermeye başladı. İlk günler neredeydiniz? Ukrayna’ya en doğal şekilde yardım etmesi gereken ABD kulak tıkadı. Binlerce insanın vatanını terk etmesini onlarca yüzlerce insanın ölümüne göz yumdular şimdi de göz yumuyorlar. Biz bu kirli oyunu daha önce Suriye’de izledik. Türkiye’nin bu konuda batılı emperyalistlerin oyununa gelmemesi ve izlediği stratejiden kaynaklı teşekkür ediyorum. Kocaeli Şubemizin bütün örgütlü olduğu yerlerde Türkye’nin en iyi belediyelerinde yapılan en iyi toplu sözleşmelere imza attık. Başkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a olmak üzere bize destek veren bütün başkanlarımıza, üyelerimize, patronlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

“HİZMMET İŞ’İN İTİNBARI ARTTI”

Hizmet İş Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, “Hak İş ilkesi gereği mensuplarının hak ve menfaatlerini yüceltmek istiyor. Demokrasi yok edilirse işçinin, emekçinin ekmeğinin kalmayacağını düşünüyor. Ekmek gidince, hak ve özgürlükler kaybolunca toplumsal huzurun sağlanması mümkün değil. Hak İş’in mücadelesi demokrasi mücadelesi. Adana’da 23 yaşındayken arkadaşlarımla birlikte kurdum bu partiyi. Böylesi olumsuz dönemde biz Türkiye’nin demokrasisi adına önce insan ve emek diye yola çıktık. Düşe kalka yolumuza devam ettik. Nicelik olarak böylesi bir gelişmeyi sağladığı Hizmet İş’in itibarı arttı. Biz ülkemize sahip çıkmak adına, Türkiye’nin bölünmemesi adına elimizden gelen gayreti vermemiz gerek.

 

 “EMEĞE GEM VURANLARI UNUTMADIK”

Hizmet İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, “Görev yaptığımız süre boyunca işçi arkadaşlarımızın emeğini kutsal bildik ve hep üyelerimizin yanında olduk bundan sonra da yanların olacağız. Toplu iş sözleşmesi, için hep mücadele ettik bundan sonra da mücadele edeceğiz. Kol kola omuz omuza vererek tüm sorunları hep beraber aşacağız. İlk serbest toplu iş sözleşmesi imzalamadığımız şirketle sağlam temeller üzerinde tekrar imzalayacağız. Kocaeli ve ülkemizde yeni bir başarı öyküsü yeni bir tarihi hep beraber yazacağız. Masadaki kazanımlarımızı görmeyen bizleri hala taşeron olarak gören bazı zihniyetlerle mücadele edeceğiz. Emek vurgusuyla gelen ve emek vurgusuna gem vuranlarla mücadelemizi sürdüreceğiz ve unutmayacağız” ifadelerini kullandı.   Yapılan seçimler ile Hizmet-İş’in yeni  yönetimi şu isimlerden oluştu.

 

hizmet-3.jpeg

 

 

 

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.