Hizmet-İş Meclis’te kulis yaptı: 75’e kurban mı olur

Hizmet-İş Meclis’te kulis yaptı: 75’e kurban mı olur

Gebze Belediyesi iştiraki Marmara Uzmanlar’da grev kararı çıkartan Hizmet-İş, Yerelsen ile görüşmelerde ücret konularına gelmedi. Mehmet Avcı, Gebze BM’de kulis yaptı, “75 lira kurban parası mı olur?” dedi. İlk destek işçi emeklisi üye Kahraman'dan geldi

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi; Gebze Bölgesi’nde örgütlü olduğu Çayırova ve Darıca Belediyeleri’nin ardından Gebze Belediyesi’nin taşeron işçileri için de grev kararı çıkarttı. Gebze Belediyesi iştiraki Marmara Uzmanlar’da 30 Aralık günü gidilen grev oylamasına 982 işçiden 835’i katıldı. 827 oy “Greve evet”,  7 oy “Greve hayır” diye çıkarken bir oy da geçersiz sayılmıştı.

MAAŞ VE SOSYAL HAKLAR

HENÜZ GÖRÜŞÜLMEDİ

Hizmet-İş Sendikası toplu iş sözleşmesi görüşmelerini işveren sendikası Yerel-Sen ile sürdürüyor. Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube yöneticisi Mehmet Avcı’dan edinilen bilgiye göre görüşmelerde henüz maaş ve sosyal haklara dair konular gündeme gelmedi. Bugüne kadar gerçekleşen toplantılarda idari maddeler görüşüldü.

GREV OYLAMASINA YHK’DAN

ÖTÜRÜ ERKEN GİDİLDİ

Sendika grev oylamalarına, tarafların anlaşmazlıklarının sürmesi halinde konunun Yüksek Hakem Kurulu’na gitmesini engellemek için gitti. “Adil”, “Adaletli”, “Tarafsız” ve “objektif” olduğu iddia edilen kurul bir önceki sözleşmede yüzde 5 civarı bir artışa belediyenin taşeron işçilerini mahkûm etmişti.

HAFTALIK ÇALIŞMA SAATİ

45’DEN 40’A DÜŞÜRÜLMELİ

 

gebze-bm-ocak-2020---56-mehmet-avci.jpg

Mehmet Avcı sendikanın maaşlarda yüzde 25, sosyal haklarda ise yüzde 300 ila 600’lük oranlarda artış talebi olduğunu kaydetti. Avcı, “Sadece maaş değil taban düzenlemesi, ikramiyeler, Kurban ve Ramazan bayramlıkları var. Çalışanların izin parası, yemek parası gibi hakları da yok. Ayrıca haftalık 45 olan çalışma saatinin 40 saate düşürülmesini istiyoruz. 75 lira kurban parası veriliyor örneğin. 75 liraya kurban mı olur?” dedi.

ÇOK BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU TAŞERON İŞÇİ

Gebze Belediyesi’nde Marmara Uzmanlar bünyesindeki 986 taşeron çalışana karşılık 125 kadrolu işçi olduğunu; Çayırova ve Darıca Belediyeleri’nde de ağırlığın taşeron işçilerde olduğunu kaydeden Avcı, “Kadrolular için sözleşmeyi geçen sene yapmıştık” dedi.

35-40 GÜN VAR

Genel merkez grev kararı aldıktan sonra 10 günlük yazışma süresi de göz önünde tutulduğunda TİS’in imzalanması için önlerinde 35-40 günlük bir süreç olduğunu kaydeden Avcı, “Önümüzdeki haftadan itibaren Yerelsen ile devam eden görüşmelerde maaş ve sosyal haklara yönelik taleplerimizi ileteceğiz. O süreçte belediyelerin teklifi de açığa çıkacak” diye konuştu.

İŞÇİ EMEKLİSİ KAHRAMAN’DAN DESTEK

 

gebze-bm-ocak-2020---57.jpg

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Avcı (sol baştaki) Gebze Belediye Meclisi AKP Üyesi Abdullah Kahraman (ortadaki) ve belediye çalışanı Bilal Kaymakçı ile.

Gebze Belediye Meclisi’nde ocak ayı olağan toplantısını da izleyen Mehmet Avcı bu esnada belediye meclis üyeleri ile de kulis yaptı ve desteklerini beklediklerini söyledi. Avcı, “Meclis üyelerimiz de taşın altına elini koyacak inşallah” ederken AKP’nin Gebze Belediyesi’nden işçi emeklisi meclis üyesi Abdullah Kahraman konuya el atacağını söyledi.

 


 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.