Hizmet dökümünde (Ş) kodu olanlar dikkat!

 Hizmet dökümünde (Ş) kodu olanlar dikkat!

** Gebzeli Sosyal Güvenlik Uzmanı Hüseyin Güç, hizmet dökümünde ‘Ş’ kodu olanlara uyarıda bulundu. Emeklilerin maaşlarının bile kesilme durumu olduğunu...

** Gebzeli Sosyal Güvenlik Uzmanı Hüseyin Güç, hizmet dökümünde ‘Ş’ kodu olanlara uyarıda bulundu. Emeklilerin maaşlarının bile kesilme durumu olduğunu ifade eden Güç, SGK’nın da şüpheli işyerlerini takibe aldığına dikkat çekti.

Gebzeli Sosyal Güvenlik Uzmanı Hüseyin Güç yaptığı açıklamada; “Özellikle belli bir yaşa gelmiş iş bulmakta zorluk çekenler ile eksin prim günü olan kişiler emekli olabilmek için bazı iş yerlerinde sigortalı göstermek sureti ile eksik olan prim günleri tamamlamaya çalışıyor. Emeklilik günleri yaklaşanlar ve bu durumda çalışmaya devam eder,  e-devlet’i açıp sigortalı hizmet dökümüne baktıklarında, bazı günler ve ayların yanına ‘Ş’ kodu konulduğunu görebileceklerdir. Hizmet dökümün de ‘Ş’ kodu olan vatandaşlarımız en kısa sürede hizmetlerini kontrol etsinler ve hemen sahte olmayan bir işte fiilen çalışmaya başlasınlar.  ‘Şüpheli’ anlamına gelen bu kod, aslında SGK genelgeyle çalışanlarına daha önce duyurduğu ve bununla ilgili olarak yeni denetim uygulamasının yapılacağı biliniyordu.” Dedi.

SGK ŞÜPHELİ İŞYERLERİ PEŞİNDE

Hüseyin Güç ayrıca, “ Sosyal Güvenlik Kurumu sigortalılar hakkında gerçek dışı olarak hizmet süresi bildirme ve birleştirme yapılmaması için SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Programında, ‘sahte işyeri’, ‘kontrollü işyeri’ ve ‘şüpheli işyeri’nden bildirilen hizmetlerin turuncu renk ile gösterimi sağlanmaya başlanmıştı. ‘Şüpheli işyeri’ kodu konulan işyerleri hakkında SGK, kodun konulmasından sonra 10 gün içerisinde denetim başlatıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu özellikle hizmet süresi eksik olanları hedefleyen sahte işyerlerini ortaya çıkarmak ve ayıklamak için başlayan bu uygulamada, hizmet süreleriyle ilgili bu ifadeler yer aldığında müfettiş denetimlerinin sonucu bekleniyor. Şirketin sahte olmadığı, hizmetin gerçek olduğu ortaya çıkarsa geçerli kabul ediliyor. 

EMEKLİ MAAŞLARINIZ KESİLEBİLİR.

’Ş’ kod yazılı olduğu halde emekli maaşınız bağlansa dahi kısa bir süre sonra Ş kod ile görünen hizmetleriniz iptal edilerek emekli maaşınız kesilebilir. Ödenmiş olan emekli maaşları faizi ile birlikte geri iadesini gündeme gelecektir. Maaşı kesilen ve hizmeti iptal olan kişilerden Sosyal Güvenlik Kurumu yeniden fiili hizmet talebinde bulunacaktır.

Bu durum da olan vatandaşlarımızı uyarmış olalım ilerde hizmetleri iptal edilmesini ve emekli maaşlarınızın durdurulmasını istemiyorsanız şimdiden önleminizi alın.” Dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.