Hızlı tren başka bahara kaldı

Hızlı tren başka bahara kaldı

 Daha önce 29 Ekim'de deneme sürüşlerinin başlayacağı ama daha yapımı tamamlanmayan ‘Yüksek Hızlı Tren'in gelecek yıl şubat veya mart ayında...

 

Daha önce 29 Ekim'de deneme sürüşlerinin başlayacağı ama daha yapımı tamamlanmayan ‘Yüksek Hızlı Tren'in gelecek yıl şubat veya mart ayında hizmete girebileceği açıklandı.

Yapımı yaklaşık iki yıldır devam eden Yüksek Hızlı Tren'in gelecek yıl şubat veya mart ayında hizmete girebileceği açıklandı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2014 yılı bütçesinin görüşülmesinde bir açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı tren hattının gelecek yıl şubat veya mart ayında hizmete girebileceğini söyledi. Bakan Yıldırım daha öncede 29 Ekim'de açılması planlanan hattın açılışının erteleneceğini söylemişti.

 

İZMİT VE GEBZE'DE DURACAK

 

Toplam 9 durak olacak YHT hattında yolcular, Ankara'dan İstanbul'a giderken sırasıyla Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit ve Gebze'den geçerek Pendik'e varacak. Bu yolculuk 3 saat sürecek. Ankara-İstanbul YHT hattı, son durak Pendik'teki banliyö hattıyla Marmaray'a entegre edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.