Hitachi ile anlaşma sağlandı. İki işyerinde greve çıkılıyor

Hitachi ile anlaşma sağlandı. İki işyerinde greve çıkılıyor

BMİS, greve bir gün kala Hitachi Energy ile sözleşme imzaladı. Schneider Enerji ve Grid Solutıons’ta anlaşma sağlanmazsa, greve çıkılıyor

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu MESS üyesi işyerleriyle toplu sözleşme görüşmelerinde yeni gelişme yaşandı. 23 Ocak Pazartesi günü itibariyle grev kararı alınan işyeryerinden Hitachi Energy ile sözleşme imzaladı. İşverenden yeni bir görüşme çağrısı olmaması halinde yeni ismiyle Green Transfo Energy Turkey Enerji Endüstrisi San. ve Tic. A.Ş. ( eski ismiyle Schneider Enerji) ve Grid Solutıons işletmelerinde yarın greve çıkılacak. BMİS tarafından konuya dair yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

MESS’e bağlı 5 işletme için süren görüşmelerde Schneider Elektrik ve Arıtaş Kriyojenik işyerleri için önceki günlerde anlaşma sağlanmıştı.

 

Greve 1 gün kala bugün de (22 Ocak 2022) MESS’in daveti ile Hitachi Energy Turkey Elektrik Sanayi A.Ş. ile yapılan görüşme sonucu anlaşma sağlandı.

Yapılan anlaşma şöyledir;

 

Ücret Zammı:

 

Birinci 6 ay: 31 Ağustos’taki saat ücretlerine yüzde 91 oranında zam yapılacak.

 

İkinci 6 ay: 28 Şubat 2023 tarihindeki saat ücretlerine yüzde 18 zam yapılacak. Ancak Mart ayındaki son altı aylık enflasyon oranının yüzde 18’i aşması halinde, aşan kısmın tamamı 28 Şubat’taki ücretlere yansıtılacak.

 

Üçüncü 6 ay: 6 Aylık enflasyon oranının üzerine saat ücretlerine 5,02 TL eklenecektir.

 

Dördüncü 6 ay: 6 Aylık enflasyon oranında zam yapılacaktır.

 

Sosyal haklarda ise yıllık yüzde 100 zam yapılacak. Kurban Bayramı ödeneği için ise yüzde 120 oranında artış yapılacak.

 

Bu hakların dışında muhtelif kazanımlar elde edilmiştir.

 

Toplu sözleşmemiz Hitachi Energy ve tüm metal işçilerine hayırlı olsun.

 

İşverenden yeni bir görüşme çağrısı olmaması halinde yeni ismiyle Green Transfo Energy Turkey Enerji Endüstrisi San. ve Tic. A.Ş. ( eski ismiyle Schneider Enerji) ve Grid Solutıons işletmelerinde yarın greve çıkılacak.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.