“Hilenin etrafında ittifak olmaz”

“Hilenin etrafında ittifak olmaz”

  ** CHP Milletvekili Hürriyet önceki gece sabaha kadar süren ittifak yasasıyla ilgili mecliste yaptığı konuşmada; “hilenin etrafında ittifak...

 

 

** CHP Milletvekili Hürriyet önceki gece sabaha kadar süren ittifak yasasıyla ilgili mecliste yaptığı konuşmada; “hilenin etrafında ittifak olmaz” dedi.

 

İttifak yasası önceki gece sabaha kadar görüşülüp meclisten geçerken, CHP Kocaeli Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu üyesi Fatma Kaplan Hürriyet, hak gasp etmenin, seçimlere hile karıştırmanın, kul hakkı yemenin yasal hale getireceğini söylediği ittifak yasası hakkında konuştu. İttifak yasasının korku duygusundan ötürü meclise getirildiğini ifade eden Hürriyet, ‘Bir taraf "Meclise giremem’ diye, diğer taraf ‘Tek başıma yüzde 51'i alamam’ diye korkuyor ve bu korkuyla birlikte, kendi lehinize tedbir almaya çalışıyorsunuz” dedi.

DARBE YAPANLARA KUCAK AÇIYORSUNUZ

12 Eylül darbeleriyle mücadeleyi propaganda aracı olarak kullanıldığını da ifade eden Hürriyet, “‘12 Eylül darbe yasalarıyla mücadele edeceğiz’ diye geldiniz, propaganda yaptınız, oy aldınız; şimdi, bu darbe yasalarına kocaman bir kucak açıyorsunuz. Bu ittifak, halkın gerçek sorunlarına dair de hiçbir çözüm üretmiyor. Aslında, Türkiye Büyük Millet Meclisi temenni yeri değildir, çözüm yeridir. Burada bunların konuşulması lazım, halkın gerçek ihtiyaçlarının konuşulması lazım ama bu teklife baktığımızda, halkın gerçek ihtiyaçları değil, iki partinin çıkarlarını konuşuyoruz. Bütün inandığımız değerlerin, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün altına dinamit koyuyorsunuz. ‘Tilkinin bağladığı çakalın kurtardığı aslandan kral olmazmış’ Sizin de bu yaptığınız tekliften ne yazık ki bu ülkeye hayır gelmeyecek. Yanlışın, yalanın, haksızlığın, hilenin, oy hırsızlığının etrafında asla ve asla ittifak olmaz. Yarın öbür gün büyük krizler yaşamamak için bu teklife "hayır" demek lazım diyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.