Hiçbir parti Eğitim-İş’te tahakküm kuramaz

Hiçbir parti Eğitim-İş’te tahakküm kuramaz

Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube işyeri temsilcileri eğitimi düzenledi. Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım hiçbir partinin Eğitim-İş üzerinde tahakküm kuramayacağını söyledi.

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası, Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu (Gebze) Şube işyeri temsilcilerini Gebze Holiday Inn Otel’de bir günlük eğitim verdi. Kahvaltı ikramının ardından toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada 14 yıl önce sokakta kurulan bir sendika olduklarını belirtip gelinen noktada salonları sığmayan, öğretmenin ihtiyaçlarını bilen ve önünü açan bir sendika olduklarını söyledi. 
İYİ GÜN İŞİ DEĞİL 
Yavaş ama emin adımlarla yollarına devam ettiklerini kaydeden Metin, “Sendikacılık iyi gün işi değil. Sendika üyesi sendikasına hayatta belki bir gün ihtiyaç duyacak, o gün orada olmak önemli” dedi. Metin; gazete ve televizyon haberlerinde 30 bin liranın üzerinde maaş alan sendikaları görünce kendileriyle onur duyduklarını sözlerine ekledi.
SOKAĞI ÖZELLİKLE TERCİH ETMEDİK 
KESK’e bağlı Eğitim-Sen’den ayrılan öğretmenler tarafından kurulan Eğitim-İş Sendikası’nın Genel Başkanı Orhan Yıldırım sendikayı 2005 yılında sokakta kuran 47 kişiden biri olduğunu kaydedip, “Sokağı özellikle tercih etmedik. Yanlışlardan arınmış bir emek mücadelesi için yola çıktığımızda, bataklığa saplanmış olanlar karşımıza çıktı. O yozlaşmış yapılar, duyurumuzu yapacağımız sendika salonunu kullanmamızın önüne geçtiğinde kuruluşumuzu sokakta, salonun önünde duyurduk” dedi.
GERİCİLİK, BÖLÜCÜLÜK, IRKÇILIĞA KARŞIYIZ 
Yıldırım kendilerini yeni sendika kurmaya iten etkenin emperyalist ülkeler ve içimizdeki işbirlikçilere karşı mücadele anlayışı olduğunu kaydedip o yıllarda, 10 yıl sonrasını görerek işin içinde yer aldıklarını söyledi. Yıldırım, Eğitim-İş’in her tür gericilik, bölücülük ve ırkçılığa karşı olduğuna dikkat çekip, “Tüm bu değerlerimizin yanında bizler emekçiyiz. Bizim patronumuz halkımızdır. Eğitim-İş’te olmak cesaret işidir ve mesleğinde iyi olmak demektir. Bu tutumuz ve yapımızla kimseye eyvallahımız yok. Sıfırdan başlayıp bugün itibariyle 50 bini aşan üyeye ulaşan Eğitim-İş yoluna devam ediyor” diye konuştu.
HAKKI YENEN KİM VARSA…
İktidarda olsun, ana muhalefet veya muhalefette olsun hiçbir partinin Eğitim-İş üzerinde tahakküm kuramayacağını belirten Yıldırım, örgütlerden gelen her öneriyi çok değerli bulduklarını ve her öneriye açık olduklarını söyledi. Tüm özgür fikirlerin tartışıldığı bir yapı olduklarını kaydeden Yıldırım, “Türkiye’de hakkı yenen kim varsa, Eğitim-İş uğradığı haksızlıkların karşısında, o kişinin yanında yerini alacaktır” dedi.
YENİ ÜYELER 
Yıldırım konuşmasının ardından yeni üyeler Adem Eliçora ve Seda Yörük’ün üyelik formlarını imzalayıp rozetlerini taktı. Eğitim-İş Genel Eğitim Sekreteri Suat Özkolay, Genel Örgütlenme Sekreteri Bilal Şener, bölge avukatı Aylin Şengöz, Kocaeli 1 No’lu Şube Sekreteri Bülent Uğrasız ile birlikte Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerinden 100’ü aşkın işyeri temsilcisinin katıldığı eğitim toplantısı Eğitim-İş Genel Eğitim Sekreteri Suat Özkolay’ın sunumu ile devam etti. 
ŞURA’YA HAZIRLIK
Özkolay; 9-10-11 Nisan günlerinde Ankara’da Başkent Öğretmenevi’nde, ‘Eğitimde geleceğe bakış’ adlı büyük bir şura düzenleyeceklerini belirtip eğitim sorunlarına yönelik bilimsel bakış açılı çözüm önerileri ortaya koymanın zamanının geldiğini söyledi. Gebze’de iki bölüm halinde gerçekleşecek eğitim toplantısının çocuk ve eğitim, öğretmenlik mesleği, eğitim hakkı dahil olmak üzere beş ana başlık altında olacağını kaydeden Özkolay, sendikal örgütlenmede yaşanan sorunların ve çözüm önerilerinin de programda yer aldığını dile getirdi. (Haber Merkezi)

salon-019.jpgyeni-uyeler.jpgyonetim-007.jpgogretmenler-2.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.