Hiçbir Başarı Tesadüf Değildir

Hiçbir Başarı Tesadüf Değildir

Hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır. Başarının sırrı çok çalışmak değil akıllı çalışmaktır. Bu sözlerin Gebze’de karşılık bulduğu ender isimlerden biri de Avukat Harun Kaya’dır. SORUN ÇÖZEN İNSAN

İdealist, girişimci ve sorun çözücü kimliği ile Gebze’nin en önemli değerlerinden biri olan Kaya mesleki hayatındaki başarılarına son 10 yılda sportif başarıları da ekledi. 

Spor hukukçusu olan ve Gebze’ye sportif anlamda hizmetleri dokunan Kaya, Sultanorhanspor’un süper amatör ligde şampiyon olduğu ve  BAL Ligi’nde mücadele verdiği dönemin en önemli yöneticisiydi. Süper amatör lige çıktığı dönemde Başkan yardımcısı ve transfer komitesi başkanıydı. Bölgesel Amatör ligde transfer komitesi başkanlığını bıraktı. 

FUTBOLUN MERKEZİNDE

Trabzonspor camiasıyla yakın ilişkileri bulunan Kaya,  yakın geçmişte Trabzonspor başkanlığına aday olan Celil Hekimoğlu’nun yönetiminde yer almıştı. Bir dönem Kocaeli Barosu yönetim kurulu üyeliği yaptı ve uzun yıllar Kocaeli Baro takımıyla ulusal ve uluslararası maçlara çıkan Kaya yeşil sahaların tozunu yutan biri olarak futbolun her dönem merkezinde yerini aldı. 

FIRTINAYI ZİRVEYE ÇIKARDI

Gebze Fırtına Trabzonspor Taraftarlar Derneği’nin kurucu Başkanlığını yaparak Gebze bölgesinde bordo mavi bayrağı arşa çıkarmayı başaran Kaya, o süreçte  yaptığı birbirinden önemli organizasyonlarla Trabzonspor markasını gururla temsil etmişti. 

KOCAELİSPOR YÖNETİMİNDE AKTİF

Kurumsal yönetici kimliğiyle ve marka yönetimi konusunda önemli bir noktaya gelen Avukat ve spor hukukçusu Harun Kaya Kocaelispor’un yönetiminde aktif görev alıyor. Hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcılığı ve transfer komitesi gibi önemli bir görevi bulunan başarılı spor adamı; Kocaelispor’un kalıcı gelir, kurumsal yapı ve kulüp işleyişinin sağlıklı temellere oturtulması noktasında oldukça değerli fikir ve projeler ortaya koyuyor.

DÜNYAYI GEZDİ 

En önemli hobilerinden biri de seyahat etmek ve yeni ülkeler gezerek şehir takımlarının maçlarını izlemek olan Harun Kaya yaklaşık 50 ülkeyi gezdi.  Gittiği ülkelerde her şehrin takımının maçlarını yerinde izledi. Bunlardan bir kaçı, Barcelona, PSG, Real Madrid, Juventus, Milan, Bayern Münih, Lyon, Tottenham, Atletico Madrid. 

Son 10 yılda sporun hep içinde yer alan sportif ve sosyal sorumluluk projelerine koşulsuz gönül desteği veren Kaya,  spor ve siyaset arenasında güçlü bir konuma sahip olarak son yıllarda iz bırakan isimlerin en başında geliyor.

‘GEBZESPOR BU KENTİN BİR DEĞERİDİR’

Karşılaştığımız sorulardan biriside neden Gebzespor yönetiminde olmadınız? 

Bende yönetimimizde Gebzespor’a talip olmayı düşündük. Bizzat şahsım Faruk Öztürk ve Birol Arıkan dönemlerinde Gebzespor’un yönetimine talip olduk. Ancak ne yazıktır ki Gebzespor’un bugünlerine gelmesinde büyük pay sahibi olan isimler o dönemlerde de Faruk Öztürk ve Birol Arıkan yönetimlerinin önünü kesmiştir. Çünkü o zihniyetler şunu çok iyi biliyordu ki eğer dürüst bir yönetim gelirse yapılan tüm yanlışlar ortaya çıkacaktı. Bunun için Gebzespor’u bize vermediler”

GEBZESPOR’UN YERİ PROFESYONEL LİGLERDİR

“Gebzespor bu  kentin adını taşıyan bu kentin lokomotif kulübü olan, ateşli taraftar sahibi olan, tarihi ile saygıyı hak eden bir camiadır. Gebzespor ne olursa olsun bu bölgenin mor-menekşesidir. Bu kentin göz nurudur. Tek temennimiz en kısa zamanda Gebzespor’un eski şaşalı günlerine geri dönüş yaparak tekrar profesyonel lige dönmesidir. Biz Gebze’yi de Gebzespor’u da seviyoruz. Ne zaman kapımız çalınmışsa hem maddi hemde hukuksal desteğimizi verdik”

img_5677.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.