Hiç mi sıkıntımız yokta baklava yiyeceksiniz

Hiç mi sıkıntımız yokta baklava yiyeceksiniz

SP Gebze İlçe Teşkilatı, Gebze Meclisi’nin eylül toplantısını beş yöneticiyle takip etti. Türel iktidara ve muhalefete “Hiç mi sıkıntımız yokta baklava yiyeceksiniz!” diye sordu

Saadet Partisi Gebze İlçe Teşkilatı, Gebze Belediye Meclisi eylül ayı meclis toplantısını çok geniş bir heyetle takip etti. SP Gebze İlçe Başkanı Mustafa Türel ile birlikte ilçe teşkilatı yönetiminden Halkla İlişkiler Birim Başkanı Abdullah Türel, Yerel Yönetimler Birim Başkanı Erkan Vural ve Sekretarya Bekir Köse ile birlikte Gençlik Kolları Başkanı Ali Demirkan da salonda yer aldı.

 

SICAĞI SICAĞINA DEĞERLENDİRME

 

Başkan Türel meclis sonrası ekip arkadaşları ile birlikte yakın civardaki bir kafede meclisi değerlendirirken gazetemize de değerlendirmede bulundu. Köşklüçeşme’deki park vakasında baklava ayrıntısına atıfta bulunup bir saat boyunca sadece iki konuda takılı kalındığına dikkat çeken Türel gerek yerel iktidardaki AKP ile gerekse ana muhalefetteki CHP gruplarına atfen, “Hiç mi sıkıntımız yokta parkta baklava yiyeceksiniz?” diye sordu. Türel şöyle devam etti:

 

 

PANDEMİDEN DOLAYI İLK DEFA

“İlçe başkanlığı görevine gelmemden bu yana, pandemi sürecinden ötürü ilk meclis toplantımız. O şekilde olması hasebiyle de geniş bir heyetle katılmayı tercih ettik.

 

DİLOVASI 20, GEBZE 60 DAKİKA

 

Ben belediye meclislerinin toplantılarına Dilovası’ndan tecrübeliyim. Meclis toplantıları Dilovası’nda 20 dakikada bitiyordu, bizim burada bir saatte bitti. Dilovası ile Gebze’yi kıyasladığımda şu çıkıyor ortaya. Dilovası 50 bin, Gebze 400 bin nüfuslu bir ilçemiz. Şu kıyası şöyle yapmak mümkün. 10’dan fazla gündem maddesi vardı ama daha önce değerlendirilmiş olan gündem maddeleri var.

 

OKULLA PARK YERİNE TAKILDIK KALDIK

 

Ben şunu da gördüm. Bunu önümüzdeki günlerde belki daha geniş çerçevede, altı dolu olan bir muhalefet şeklinde sergileyeceğiz ve en kısa sürede göreceksiniz ama ilk etapta şunu söylemek mümkün: 400 bin nüfuslu ilçemizde sadece iki konuya takılı kaldık. Okulun yer sahası ve park yerine takılı kaldık. Bir saat boyunca o konular tartışıldı.

 

HİÇ Mİ SIKINTIMIZ YOK?

 

Şu aklıma geldi: 400 bin nüfuslu ilçede hiç mi sıkıntımız yok? İşin sonunda da, ‘Gideceğiz baklava yiyeceğiz.’ Birkaç ay sonra gidip yiyeceğimiz baklavanın tantanasını yapıyoruz. Meclisi bu şekilde bitirdik. İlk intibamız bu. Bunun devamını getirmek mümkün ama şimdilik bu kadar yeterli.”

 

KOMİSYON KURULACAK

 

 

Önümüzdeki aylara yönelik olarak özellikle Yerel Yönetimler Birim Başkanı Erkan Vural öncüğünde, komisyon şeklinde çalışmalarda bulunacaklarını kaydeden Türel belediye meclisinde temsil edilmemelerine karşın, bir belediye meclis üyesi gibi çalışacaklarını ima etti:

 

İSTER GENSORU İSTER TEKLİF DEYİN

 

“Meclis gündemini daha önce elimize alıp yerlerin, tabiri caizse sondajıyla alakalı yapılması gereken çalışmaları artı eksi noktasında değerlendirip o manada öneride bulunulabiliriz. Veya söz hakkının verildiği noktada, yapıcı noktada bir şeylerin olmasıyla alakalı bir gensoru veya buna teklif deyin, o tarz girişimlerimiz olacak.

 

YOK DEMEK DIŞARIDA KALMAK DEĞİL

 

Malum meclis üyemiz yok ama yok demek dışarıda kalmak anlamına gelmez. Milli Görüş inancımız gereği Milli Görüş teşkilatının düşüncesinde, ‘Halka hizmet Hakk’a hizmet’ anlayışı manasında bu çalışmaları önümüzdeki günlerde de göreceğiz inşallah.”

 

NEZAKETTE SIKINTI YOK AMA…

 

Gebze Belediye Meclisi’nde meclis üyeleri arasındaki üslup ve diyalog biçimini de yorumlamasını istediğimiz Başkan Türel şunları kaydetti:  “Naziklikle, üslup ve diyalog ile ilgili sıkıntı yok ama işin sonunda şu var: ‘Ben yapacağımı yapacağım.’

 

SÖZÜMÜZ KARŞILIK BULDU MU?

 

‘Siz ne kadar kibar da olsanız ben işin sonunda istediğimi yapacağım kardeşim.’ İnsani noktada elbette nazik olacağız, olması gereken bu ama karşı tarafa tesir açısından ya da bir şeyin olumlu olması açından nasıl bir pozisyon alınıyor? Bunu değerlendirmek lazım. Bizim sözümüz hakikaten karşılık buldu mu? Ya da yapacağımız muhalefet altı dolu bir şey mi olmalı? Olmalı bence.” (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.