Hesaplaşmak isteyenlere hodri meydan

Hesaplaşmak isteyenlere hodri meydan

ADD’nin ilimizdeki sekiz şubesinden çok sert tepki: Hesaplaşmak isteyenlere hodri meydan

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Derince, Gebze, Gölcük, İzmit, Kandıra, Karamürsel, Körfez ve Yahya Kaptan Şubeleri ortak basın açıklamasında bulundu. Cumhuriyet ile hesaplaşmak isteyenlere atfen “Hodri meydan” resti çekilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 

EMPERYALİZMİN SADIK DOSTLARI

“ Yüz yıllık hesaplaşma olacak diye Cumhuriyet’e meydan okuyanlar, sadece günümüze mahsus işbirlikçi ve provokatörler değillerdir. Daha da geriye giderseniz, 1919ʼlardan başlayarak, Kurtuluş savaşını daha başlamadan boğmaya çalışan emperyalizmin yeminli ve sadık dostları ile karşılaşırsınız.

YILLARCA AYNI YASTIĞA BAŞ KOYDULAR

Bunlar, Atatürk ve Kuvay-i Milliye aleyhine çok sert fetvalar çıkarmış olan Şeyhülislam Dürrizade Abdullah Efendi’lerdir. Bunlar, İngilizlerin ve Yunanlıların desteğini alarak Kurtuluş Savaşına karşı çıkan Teali İslam Cemiyeti’nin yöneticisi İskilipli Atıf’lardır. Bunlar, Cumhuriyetin ilk yıllarında, Cumhuriyet devrimlerinin İslam’a aykırı olduğunu, Müslümanlığın hilafetsiz olamayacağını iddia ederek etnik ayaklanmayı başlatan Şeyh Said’lerdir. Bunlar, Kurtuluş savaşının kazanılmasını içlerine sindiremeyen Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu’larıdır. Bunlar, Ülkemizde İslam devleti kurmaya çalışan Cemalettin Kaplan’lardır, Fethullah Gülen’lerdir, yıllarca aynı yastığa baş koyan onların uzantılarıdır.

HESAPLAŞACAKLARMIŞ

Bunlar, ülkemizi örümcek ağı gibi saran tarikat, cemaat ve dinci vakıflardan devşirme, sözüm ona bürokratlardır, siyasilerdir, belediye başkanlarıdır. Ve hepsinin ortak paydaları Atatürk'e, Cumhuriyet değerlerine ve aydınlanmaya karşı olmalarıdır. Dini referans alıp, gerici ve orta çağ karanlığını dayatmalarıdır. Emperyalizmle iç içe olmalarıdır. Oysa, Atatürk'e ve Cumhuriyet’e düşman olmak Türkiye'ye düşman olmaktır. Başta Millî mücadelemiz olmak üzere, Ulusal birliğimize ve Üniter yapımıza düşman olmaktır. Laik, demokratik yapımıza ve bağımsızlığımıza düşman olmaktır. Bunlar, Atatürk devrimlerinden ve aydınlanmadan korkan, Sevr’in özlemini çeken emperyalizmin içimizdeki uzantılarıdır. 30 Ağustos’ları içlerine sindiremeyenlerdir. Efendileriyle birlikte tarihin çöplüğünde yer alan bu tarikat, cemaat mensubu, din istismarcıları, işbirlikçi, ajan ve provokatörler Cumhuriyet ile hesaplaşacaklarmış. Hodri meydan! Varlığımız Cumhuriyet’e armağan olsun… “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.