Hesap sormaya devam edeceğiz

Hesap sormaya devam edeceğiz

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, “128 milyar dolar nerede?” pankartlarının toplatılması ile ilgili konuştu.

CHP’nin “128 milyar dolar nerede?” pankartlarının savcılık talimatı ile güvenlik güçleri tarafından toplatılmasına ilişkin CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek’ten açıklama geldi.

Başkan Soyluçiçek şunları söyledi:

“Geçtiğimiz akşam pankartları asmıştık. Çayırova’nın belli noktalarında da gençlik kollarımız afiş astılar. Ben de ilçe binasından çıktım gençlerin afişini görmek için. Çıktığımda partiye yakın kavşakta 2 polis arabası gördüm ve baktım ki asılan afişleri sökmeye çalışıyorlar. Durun ne oluyor diye sordum. Savcı talimatıyla pankartların sökülmesi dediler.

SAVCI TALİMAT VERMİŞ

Savcı talimat vermiş, emrin nereden geldiğini bilemem. Savcı talimatını istedim. Güvenlik güçleri tabi kendilerine verilen görevi yerine getiriyor. Biz bu konuda hiçbir devlet memuruyla karşı karşıya gelmeyiz. Siyasal hakkımızı sorarız, kendimizi savunuruz ve karşılığında suçlamanın niteliğini sorarız. Halk adına siyaset yaparken eylem de yaparız. Bu eylemler Türkiye Cumhuriyeti’ne aykırı bir eylem değil. Ülkenin bütünlüğüne aykırı bir eylem değil ya da bir ayrıştırma değil.”

HESAP SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ

CHP’li Soyluçiçek açıklamasının devamında, “Açlıktan ölenlerin, hastalıktan ölenlerin, evsizlerin, işsiz gençlerin, parası olmadığı için hayatına son veren anne ve babaların hesabını soruyoruz. 128 milyar dolar nerede? diyoruz. Bununla ilgili de afiş çalışması oldu. İfadelerimiz alındı ama yine astık. Biz hesap sormaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.