Herkesin CHP’si idik.  Herkesin CHP’si kalacağız

Herkesin CHP’si idik. Herkesin CHP’si kalacağız

P Çayırova’da önceki başkan Cihan Soyluçiçek’in de yer aldığı ekip destekli ilçe başkan adayı Suna Çınar, “Geçen dönem herkesin CHP’si idik. Bu dönemde herkesin CHP’si olmayı sürdüreceğiz” dedi

SINAVIN İLK AYAĞINDA ÇINAR’IN HALKA MESAJI NET:

 

Herkesin CHP’si idik.

Herkesin CHP’si kalacağız

 

suna-cinar-1.jpg

** CHP Çayırova’da önceki başkan Cihan Soyluçiçek’in de yer aldığı ekip destekli ilçe başkan adayı Suna Çınar, “Geçen dönem herkesin CHP’si idik. Bu dönemde herkesin CHP’si olmayı sürdüreceğiz” dedi

 

Ülkemizde siyasi partiler; iktidar partisi, ana muhalefet partisi ve muhalefet partileri diye ayrışıyor. Muhalefet partileri içinde TBMM’de grubun olup olmaması da önemli bir ayrıntı.

Halkı merkeze alınca halk dönem fark etmeksizin; sorununa çözüm aramak için önce iktidar partisinin kapısını çalıyor. Baktı olmuyor. Bu sefer baskı oluşturmak için önce ana muhalefet, sonra muhalefet partilerinin.

Sözün özü; iktidar, ana muhalefet veya muhalefet partisi gözetmeksizin her partinin her kongresinde çıkacak sonuç, parti örgütü veya teşkilatının kapsama alanındaki tüm seçmen ve yurttaşları, hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin ilgilendiriyor.

CHP Çayırova İlçe Örgütü’nde başkanlığa bu dönem ikinci kez aday olan Suna Çınar’a başkan seçilmesi halinde parti tabanına mesajına birinci sayfada yer verdik. Çayırovalılar’a mesajını bu sayfanın manşetine taşımış olduk:

 

 

 

-       Çayırovalılar’ın hepsini göz önüne aldığımızda, ne tür bir yönetim ve günümüz itibariyle ana muhalefet partisi izleyeceğiz?

 

-       Partimiz renk bakımından zenginleşmektedir. Genel başkanımızın öncülük ettiği, bugünkü Millet İttifakı tablosunun tamamen aynı şekilde uygulanmasını yerelimizde sürdüreceğiz. Hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin Çayırova Halkı’na, her zaman onların da CHP’si olduğumuzu kanıtlayacağız. Bu bir önceki ilçe yönetiminde böyleydi. Seçilmemiz halinde, önümüzdeki dönemde yine aynısı olacak. Diğer yandan; İktidar yolunda yürüyen partimize güven duyanların o güvenlerini de boşa çıkartmayacak, desteklerini hiçbir zaman unutmayacağız.

 

-       Örgüt yönetimi bazında, halka ulaşma anlamında basınla olan diyaloğu yeterli buluyor veya bulmuyorsanız,  diyaloğunuz ne şekilde olacak?

 

-       Kesinlikle, basınla daha iç içe çalışmayı düşünüyoruz. Meclis konusunda da, biraz daha atağa kalkacağız. Halkın mecliste de gündem edilmesini istediği her konuyu meclise taşıyacağız. Her konuda da kendilerini basın aracılığı ile bilgilendireceğiz.

 

-       Meclise malum; basın katılmıyor. Katılmadığı için de biz basına yansıtamıyorduk. Bundan sonraki süreçte her meclis toplantısı sonrası verdiğimiz önergeler ve cevaplarına dair belediyenin bize olan tutumu ve halka vermek istediği yanıtı basına, basın kanalıyla halka bildireceğiz.

 

-       Bunun yanı sıra CHP İlçe Başkanlığı olarak Çayırova’da hem parti genelinde hem de sosyal bütün aktivitelerde mevcut aktif kurumlar bazında kabul gören halka fayda sağlayan her etkinlikte yerimizi alacağız. Yapılması gereken planlarda düzenli olarak başkanların ve yönetimin bilgisi dahilinde deklare edilecektir. Basınla paylaşılacaktır.

 

-       Çayırova’da sivil toplum, hemşeri derneği ağırlıklı. Bu zeminde STK ilişkiniz ne şekilde olacak?

 

-       STK’lar noktasında evet; dünyanın aslında her yerinde yaşanılan şehirdeki nüfusun belki üç katı üye kaydı var. Çayırova ve Türkiye genelinde STK’lar kültür derneği adı altında bir araya gelse de tamamen hemşeri derneği noktasında yürüyor. Onlarla da ilişki halindeyiz. Ama biz Çayırova’da kentleşmenin olması noktasında kadın kültür platformları ve engelliler derneğine destek oluyoruz. Bunların sürekli içindeydik. Öte yandan bu yapılanmaları Çayırova halkı yeterince bilmiyor. Daha da yaygınlaşacak, yaygınlaşmalı. Biz de açılacak bu tür derneklere her tür katkıyı sunacağımızı buradan taahhüt ediyoruz.

Zaten İstanbul Sözleşmesi’ onayladıktan sonra İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi’ni Kocaeli’de biz kurduk. Gebze’de de kurmaya çalıştık. Gebze’de çok aktif olamadık. Gebze’deki aktivistlerin de İzmit merkezli yapı içinde olmaları bunda etken olmuştur.

Öte yandan ben bir kadın olarak hem kadınları hem engellileri destekleyen birisiyim. Elimden geldiğince tüm gelen yardımları da Marmara Engelliler Derneği işbirliğinde engellilere aktarmayı da çok seviyorum. Her zaman da desteğim sürecek. Yine bu süreçte Marmara Engelliler Derneği’ne daha çok destek verip eğilmeyi, bir diğer engelli derneği Kocaeli Beyazay ile de benzer işbirliğini düşünüyoruz.

-       Aday yönetiminizi nitelik bakımından değerlendirir misiniz?

 

-       Kadın, hukukçu, eczacı… bir yerel politikalar serüveni içine gireceksek bu noktada toplumun her katmanına ihtiyaç var. Gerek ilçe örgütünün gidişatı, gerekse başta belediye olmak üzere genel, yerel idarecilere yön verme anlamında nitelikli bir yönetimle göreve talibiz. Nitelik anlamında aradığımız kadroda bağlayıcı kıstasımız kişinin Çayırova ikametli olmasıdır. Aksine karşıyız. Öte yandan insan kaynağı bakımından çok zengin, her türlü niteliği içinde barındıran bir ilçeyiz. Toplumun her kesimine tüm Çayırovalılar’a ulaşmaya çalışıyor, aktif siyasette etkili olacağına inandığımız her kişiyi yönetim kademelerinde de değerlendirmek üzere davette bulunuyoruz. Bizim ulaşamadığımız ama topluma faydası olacağı düşüncesindeki herkese de kapımız her zaman açıktır.

 

-       Öte yandan gençlik ve kadın kotasına tam rivayetle aday listemizi belirledik. Nitelik olarak mühendisinden eczasına kadar herkesin yer aldığı, tahsil seviyesi yüksek, 45 yaş üzeri kimsenin yer almadığı genç ve dinamik bir yönetimle hareket edecek, önce olağanüstü kongrede kazanıp genel seçimde birinci parti, ardından olağan kongreyi de kazanıp yerel seçimlerde birinci parti olacak, tam 20 yıl aradan sonra Çayırovalılar’ı yine çok özledikleri sosyal demokrat yönetim anlayışına kavuşturacağız.

 

-       İlave olarak…

suna-cinar-7-001.jpg

 

-       Adaylığım geniş bir ekibin ortak kararıdır. Güçlü bir ekibiz, güçlü geliyoruz. Kazanacağız diye yola çıktık. Birlikte yol yürüdüğüm, aday yönetim kurulu listemde yer alsın almasın tüm arkadaşlara güveniyorum. Adil bir kongre olmasını diliyorum. Parti içinde rakibim ama yol ve dava arkadaşım Binali Eniş’e de başarılar diliyorum. Sandıktan çıkacak sonuç her ne olursa olsun, kazanan CHP olacaktır hatta şimdiden olmuştur…       

**

Altılı masaya rivayet edeceğiz

 suna-cinar-5-001.jpg

-       Çayırova’da Millet İttifakı’nı değerlendirir misiniz?

 

-       Bu ittifaka genel başkanım onay verdikten sonra gereken dün olduğu gibi bugünde yapılacaktır.  İttifakın başında genel başkanımız olduğu için tabi ki genel merkezin inisiyatifi doğrultusunda ortak hareket edeceğiz. Çayırova’da geçmiş dönem ilçe başkanımız Cihan Soyluçiçek ittifak bileşeni diğer ilçe başkanlarıyla sürekli diyalog halindeydi. Daha da güçlendirerek sürdüreceğiz.

 

-       Günümüzde altılı masa genel politikalar üzerinden yürüyor. Altılı masaya riayet edeceğiz. Bizden önceki yönetimin kurduğu ilişkilerin devamı şeklinde, ittifak bileşeni bütün ilçe başkanlıklarına aynı mesafede olmayı sürdüreceğiz. Sürekli bilgi alışverişi yapmaya devam edeceğiz.

 

 

 

**

Genel yerel fark etmez.

Aday ön seçimle belirlenmeli

suna-cinar-6.jpg

 

-       Önümüzdeki genel seçim, akabindeki 2024 yerel seçim olsun. Aday belirleme yöntemi sizce nasıl olmalı?

 

-       Tercihimiz ön seçimdir. Net bir şekilde şunu söyleyeyim. Çayırova İlçe Örgütü olarak genelde; yerelde olsa halkın içinde olacağını hissettiği her türlü oluşuma destek sunacağız. Yeter ki halka sorulsun. Ön seçim taraftarıyız. Genel ve yerel seçimlerde Çayırova İlçe Örgütü olarak genel duruşumuzu devam ettireceğiz. Yönetimde olmadığımız dönemlerde de bütün yönetimlerden bunu istedik. Daha önce ön seçim olup olmadığı bizi çok bağlamıyor. Biz ön seçim tarafıyız. Kadının, gencin partinin her katmanının kendini hissedebileceği oranda adayları destekleyeceğiz.

 

**

 

 

**

YERELE DE GENELE DE…

CHP’li kadınlar her

iki meclise de girecek

 

-       Çayırova Belediye Meclisi’ne 1992’den bugüne CHP’den hiç kadın üye girmedi. Bir dönem siz de aday olmuştunuz. Değerlendirir misiniz?

 

-       Hemcinslerim noktasında partide bu ayırımın bitmesi kadınlara daha çok değer verilmesi kanaatindeyim. Partili kadınlarımız da artık şunu kanıtladı. Erkeklerin görev aldığı her alanda üstün başarıyla büyük bir şekilde liderlik vasfına ulaştığını gösterdiler. Bunun için kadınlara daha çok ağırlık verilmesi noktasında çalışmalarımız elbette olacak. Yerel seçim öncesi yine bir kongreye daha gideceğiz. Önceliğimiz genel seçim ancak hemen ardından yerel seçim var. Sadece belediye meclis üyeliğiyle sınırlı değil; milletvekilliği ve belediye başkan adaylığında da cesaretli kadınlarımıza destek olacağız. Aday olmasını düşündüğümüz kişileri de cesaretlendirme noktasında destek olacağız. Kadın toplumun öncüsüdür. Annedir, yuva kurucudur. Aktif siyasetin her kademesinde de demokrasi gereği olsun, cinsiyet eşitliği olsun her ne gerekçeyle olursa olsun yer almalı, yönetici ve kenti geliştirici vasfını sergileyebilmelidir. Çıtayı da yüksek tutmalıdır. Çayırovalı CHP’li kadınlar, belediye meclisine girmekle sınırlı kalmayacak, bir gün belediye başkanlığı koltuğuna da oturacak, TBMM’ye milletvekili olarak da girecektir.

-       Gençlik kolları! Kadın kolları?

 

-       Gençlik kollarımız son dört aydır yok. Yeniden oluşması için resmi süreç de başlatılmadı. Tüzük gereği seçime giderler ve sandıktan çıkan İl Gençlik Kolları tarafından atanır. Yönetime geldiğimizde öncelikli işlerimizden biri olacak. O süreçte birden fazla adayın öne çıkması durumunda kesinlikle seçime gidilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Gerek seçim sonrası, gerekse tek aday varsa direk atama sonrası görevlendirilecek gençlik kolları başkanı ve yönetimiyle birlikte yürüyeceğiz.

 

-       Kadın kolları yapılanmamız ise var, faal. Kadın kollarında bizimle çalışacak herkesle yola devam edeceğiz. Biz kimseyi ‘kesmeye’ gelmiyoruz. Bu partinin bütünlüğü için geliyoruz. Bütünlüğe ayak uyduracak herkes bu karede yer alacak. Kadın kollarının mevcut yönetimi benim hemcinslerim. Kaldı ki iki dönem ben de o görevde bulundum. Süreç içinde bana, ‘Bizim kadın kollarına neden destek vermedin’ diye sorduklarında, ‘kapıyı bana açsaydınız ben sizi kucaklamak isterdim’ diye yanıt verdim.

 

 

 vazgecmiyor.jpg

 

İNATLARI İNAT: 1992, 1994, 1999, 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde; CHP’nin iki defa iktidar üç defa ana muhalefet olduğu süreçlerde yılmayan CHP’li kadınlar 2014’te çok sıkı bastırdı. 2014 yerel seçimlerinde Eczacı Özlem Şişli kontenjandan, eski kadın kolları başkanı Türkan Kılıç (9), bu dönem belediye başkanlığına aday adayı olan Emine Özcan (10), CHP Çayırova İlçe eski Sekreteri Derya Ünal (12), Cumhuriyet Mahallesi üyesi Hülya Suludağ (13), Medine Gürkal (18), Gülşen Özkılıç (28) nci ve son sıradan aday gösterilince meclise girememişti.  2019 yerel seçimlerinde ise dönemin kadın kolları başkanı Suna Çınar ve il kadın kollarından Hüsnüye Yıldız aday adaylığı başvurusu yapmış ancak yine kabuğu kıramamıştı. Çınar ve Yıldız, sonradan belediye başkan adayı olan İlçe başkanı Selahattin Kaya’ya başvuru dosyasını verirken. (Arşiv foto)

 

 

 

-        

**

DÜN BUGÜN YARIN..

 

Bu ekip her zamanki yerinde

 

 

-       Adaylığınız bir ekip hareketi. Olağanüstü kongreyi kazandınız/kaybettiniz.. Olağan kongreyi kazandınız/kaybettiniz. Bu ekip CHP’nin neresinde olacak.

 

-       Bu ekibin devamlılığı esas. İleride başkan adayı ve başkanın yönetimin kimlerden oluşacağı belli olmaz. Biz grup, ekip olarak devam ediyoruz. Partinin yenilenme sürecinde de içinde olacağız. Kazanmasak da bir yere gitmeyecek, dün ve bugün olduğu gibi yarınlarda da partiye ve topluma hizmeti sürdüreceğiz.  

 

-       Malum, olağanüstü kongreye gidiyorsunuz. Yüksek olasılıkla 2023’te genel seçimler sonrası yine kongre var. Değerlendirir misiniz?

 

-       Bilindiği üzere partimizde olağan kongreler bir sene ertelenmişti. Bir sonraki yıl, uzatma süresi de doluyor. Genel seçimlerde Millet İttifakı’nın ve partimizin iktidara gelmesi, genel başkanımızın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yerel seçimler öncesi, yerellerde de halk iktidarı için yenilenmeye gidecek. Genel başkanımız halkın cumhurbaşkanı olarak siyasetten ayrışacak. Yerel seçimleri baz aldığımızda o kongrede seçilecek yönetim, yerelde de iktidara gelme fırsatını daha iyi değerlendirecektir.

 sazli-sozlu-1.jpg

SAZLI, SÖZLÜ DESTEK: Suna Çınar ile dünür olan Ayfer – Bülent Susam çiftinden Bülent Susam adaylık toplantısında sunumu üstlendi. Ayfer Susam’ın yönetim listesindeki yeri garanti. Ekip o akşam Susam Ailesi’nin evinde toplandı.

sazli-sozlu-222.jpg

Bülent Susam söz ustalığını saz eşliğinde de tekrarlarken

sazli-sozlu-333.jpg

ekipte yer alan önceki dönem ilçe başkanı Cihan Soyluçiçek de eşlik etti.  

 

**

Kimdir?

kimdiiir.jpg

Suna Çınar, oğlu Gökhan Çınar ve torunları; Demir ve Ağa Tunç Duman ile

 

Sivas’ın Ulaş İlçesi’nde 1968 yılında dünyaya geldi.

İlkokulu İstanbul’un Beyoğlu İlçesi’nin mahallesi Örnektepe’de, ortaokulu Çayırova’da tamamladı.

1978 yılından bu yana Çayırova’da ikamet ediyor. İlk Özgürlük Mahallesi, Erişler Mevkii’nde, ardından ve halen Atatürk Mahallesi’nde oturuyor.

Gönül Giyim Mağazası’nı işletip uzun süre esnaflık yaptı.

Ev kadını.

Merhum eşi Bektaş Çınar’ın (1963 – 23 Temmuz 2018) hakkından emekli.

İki dönem CHP Çayırova Kadın Kolları Başkanlığı yaptı.

Haricinde partisinin sosyal politikalar komisyonlarında görev üstlendi. Projeler üretti.

Bir dönem belediye meclis üyesi adaylığı, bir önceki CHP Çayırova İlçe kongresinde başkan adaylığı yaptı.

Gönül Duman ve Gökhan Çınar’ın annesi. Demir ve Ağa Tunç Duman’ın ananesi.

Bekar.

 

FOTO

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.