“Herkesi kucaklayacağız”

“Herkesi kucaklayacağız”

 AK Parti genel merkezi tarafından Gebze ilçe başkanlığına aday gösterilen İrfan Ayar gazetemize konuk oldu. Gazetemizin sahibi İsmail Kadı ve Haber...

 

AK Parti genel merkezi tarafından Gebze ilçe başkanlığına aday gösterilen İrfan Ayar gazetemize konuk oldu. Gazetemizin sahibi İsmail Kadı ve Haber Müdürümüz Mustafa Arslan ile adaylık süreci ve ilçe başkanlığı sonrasını değerlendiren İrfan Ayar; “Konjonktüre göre bazen görev en hak edene değil, en uygun olana verilebiliyor.  Uygun olduğum için görev bana verildi. Herkesi kucaklayacak ve herkesin desteğini alacak güçlü ve şaibeye bulaşmamış insanlardan oluşan bir yönetim oluşturacağız. 2019 seçimleri için bir oyun bile peşinde olacağım. Bizden olmayanlar bile bizi sevecek, CHP ilçe başkanının oyuna bile talibim” dedi.

Röportaj. Mustafa Arslan

 

Başkanlık süreci nasıl oldu?

-Doğrusun söylemek gerekirse benim için de sürpriz oldu. En son ile çağırılan 8 kişi arasında benim de olduğumu görünce ilçe başkanlığı için çağırıldığımdan haberim oldu. Sekreter beni arayıp Marmara Koordinatörümüz Murat Yıldırım’ın görüşmek istediğini söyleyince ben de Gebze’deki diğer aday adayları ile ilgili bir şeyler söyleyeceğini düşündüm, kısa bir süre sonra Gebze ilçe başkanlığı için 8 kişinin ile çağırıldığı internete düşünce aday gösterilme olayını o zaman anladım. Burada yapılan bir ön görüşmenin ardından daha sonra Ankara’ya çağırıldık ve burada da teker teker hepimizle görüşmeler yapıldı ve beş kişinin bulunduğu ortamda genel merkezimiz benim adaylığım açıkladı.

Adaylık süreciniz nasıl karşılandı?

-Ben bu partinin kuruluşundan bu yana parti içerisindeyim ve halen de il başkan yardımcısıyım. Teşkilat çevresindeki insanların pek çoğu beni yakından tanıyor. Tanıyanlar zaten en ufak bir olumsuz şey söylemiyor, sadece diğer aday adaylarının ufak serzenişleri oldu. Bu süreçte diğer adayların bazılarına ziyaretlerimiz oldu bir kısmı ile de çeşitli ortamlarda bir araya geldik ve gelmeye devam edeceğiz. Onların da bunu anlayışla karşıladığını gördüm.

Nasıl bir yönetim olacak?

Gebze’yi kucaklaşan, iş yapacak, beli bir kısmı üniversite eğitimini almış ve hizmet yapacak bir yönetim oluşturmayı hedefliyoruz. Burada tabi ki kanaat önderleri, vekiller, belediye başkanları ve parti büyüklerimizin ve çevremizdeki insanların öneri ve fikirleri olacak ama listeyi ben yapacağım. 19 yıl OSB’de zor bir görevi yerine getirdim. İlçe başkanlığı için de kimseden görev talebim olmadı, beni bu göreve layık görenlerin de buna saygı duyacağına inanıyorum. Hiçbir kişiye angaje olmadan ortak akılla bir yönetim oluşturacağız. Sokağa çıktığımızda insanların bu yönetim hizmet yapar diyecek. Partimizin Gebze’de oy oranı yüzde 62, hizmet yaparsak oy oranımız daha da artar. Referandumdan sonra yüzde eli artı bir var. Bir oyun bile peşine koşacağım. Gebze’nin yüzde yüzünün oyuna talibim, göreve geldiğimizde rakiplerimiz bile bizi sevecek. Gebze’de CHP ilçe başkanının oyuna bile talibim. Eğer liste çok iyi seçilmiş kişilerden olursa buna da kimse itiraz etmez. Aklın yolu bir, buna da ortak akılla karar vereceğiz.

Kongrede iki liste olma şansı var mı?

Bu saatten sonra iki liste olacağını sanmıyorum. Çünkü Mustafa Ataş bu görevi bana verirken genel başkan adına karar veriyorum dedi. Diğer arkadaşların da bu karar saygı duyacağına inanıyorum. Ama buna rağmen ikinci bir liste çıkarsa benim için sürpriz olur. Mevcut ilçe başkanı Hasan Soba ve Mustafa Yıldıztekin’i de ziyaret ettim. Köksal Tatoğlu ile de çeşitli ortamlarda bir araya geldik. Hasan Soba saygı duyduğum bir arkadaşımız ve kendisini çok severim. Kongre sonrası da kendisinin fikirlerinden faydalanacağız.  Burada ilçe başkanlığını ısrarla ben hak ettim demiyorum, bu tür durumlarda bazen en fazla hak eden değil de konjönktüre uygun olan kişiye görev verilir. Biz ede görev bu yüzden verildi. Biz de bundan sonra en iyisin yapmak için mücadele içerisinde olacağız ve herkesi kucaklayacak bir yönetim oluşturacağız.

2019 SEÇİMLERİ SİZCE NASIL GEÇİR?

Göreve geldiğimizden sonra her şeyi ortak akılla yapacağız. 2019 seçimleri her tarafta olduğu gibi Gebze için de büyük önem taşıyor. Ben artık bir oyun bile peşine düşeceğim. Gebze Türkiye’nin kalbi ve çok önemli bir ilçe…Göreve geldiğimiz taktirde her hafta bir gündem oluşturacak ve çözüm arayacağız. Sorunları da fazlası ile biliyoruz ve artık bu sorunların çözülmesi için mücadele edeceğiz.

Spor’un içinde olacak mısınız?

Aynı zamanda Sultanorhanspor başkanı olduğunu hatırlatan irfan Ayar, etik olması açısından kulüp başkanlığından da istifa edeceğini söyledi: Sultonorhan Sporun başarısını bugüne kadar Türkiye’deki başarısı herkes tarafından biliniyor. Orada halen 400 sporcumuz var. İlçemize yeni spor alanları kazandırarak belediyelerle istişare içerisinde olacağız. Bu alana bir spor köyü kurulmasını talep edeceğiz. Burada basket, futbol ve voleybol sahaları olmalı ve bunları için de alan ayrılmalı, göreve gelince bu talebimiz de olacak. Çünkü Gebze’nin buna çok ihtiyacı var.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.