''Herkes özel hastaneye havale ediliyor''

''Herkes özel hastaneye havale ediliyor''

 Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Küpçü, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında iktidar partisine sert...

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Küpçü, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında iktidar partisine sert eleştiriler yöneltti.

 

Küpçü, özetle şunları söyledi:  “Başbakan, yapay gündemlerle toplumu oyalarken, yaşadığımız kimi acı gerçekleri ve başımıza gelecekleri göremiyoruz. Hala 12 Eylül ürünü çağdışı İş Yasaları yürürlükte. Sendikalı olma hakkını kullanmak isteyen emekçiler açlıkla terbiye ediliyor. Kıdem tazminatları çalınıyor. ‘İstihdam Büroları’ adı altında ‘köle düzeni’ kurulmaya çalışılıyor.

SOSYAL DEVLET BİTİYOR

Petrol Yasası ile ülkemiz yer altı kaynakları yabancı tekellere teslim ediliyor. ‘Sosyal Devlet’ ve özellikle ‘Sağlıkta, sosyal güvenlik’ hızla yok oluyor. Kulak, göz, kanser ve diyaliz tedavileri özel hastanelere havale edilirken, katkı payları yüzde 200 zamlanıyor. Artık, yalnızca parası olanlar yaşayacak. Vatandaş, taksitli alışveriş tuzağında boğuluyor. İcra yoluyla el konulan konut ve otomobil sayısı hızla artıyor. Resmi törenlerle yeni icra daireleri açılıyor. ‘Faiz lobisinin’ bu yılın 9 ayı içinde ülkemizden alıp götürdüğü faiz 20 milyar lirayı aştı. Hükümet, bunun bedelini halka ödetmek için yeni vergiler icat ediyor, var olan vergilere yeni zamlar yüklüyor. Artık, amatör balıkçılar bile vergi ödeyecek. Ama, emeklinin, işçinin, memurun, köylünün yoksulluğu görülmüyor. 

HIRSIZLIK OLAYLARI PATLADI

Hırsızlık ve kaçakçılık patladı. 2012’de 113 bin ev soyulmuş ve yüze 77’sinin failleri bulunamamış. Cezaevleri tıka basa dolu, yenileri yapılıyor! Sınırlarımız, komşu ilkelere girip çıkan terör örgütlerinin yolgeçen hanı olmuş. Terör örgütlerine ulaşan silahlar ülkemiz üzerinden sevk ediliyor. Siyasal iktidar, hukuk devleti olmanın olmazsa olmaz koşulu, Mali ve İdari denetimden kaçıyor, Sayıştay Raporları Meclis’e gelmiyor, Danıştay Kararları uygulanmıyor. 

İNSANLARI FİŞLİYORLAR

 

Devrim Yasaları ile oynanıyor, Cumhuriyet ters yüz ediliyor. Mustafa Kemal’in bu ülkeye kazandırdığı ne varsa satılıyor. İnsanların özel yaşamlarına müdahale ediliyor, fişleniyor. Ama bütün bunları görmememiz, ya da çabuk unutmamız için, Başbakan, bilerek ‘yapay gündemler’ oluşturarak bizi oyalıyor, uyutuyor.  Biz, Anayasamızda yer aldığı gibi; ‘Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinde’ ve ‘vatandaş kimliğimize saygılı’ bir düzen içinde yaşamak istiyoruz. Halkımızı, başımıza gelenler ve gelecekler üzerine uyarıyoruz”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.