Herkes önlemlere uymalıdır

Herkes önlemlere uymalıdır

Kocaeli İl Müdürü Dr. Yüksel Pehlevan, vatandaşların biraz daha sabretmesini ve son hasta hastaneden taburcu olana kadar önlemlere uymaları gerektiğini ifade etti.

Koronavirüs ile mücadelede 17 günlük tam kapanma sürecinin bitmesi ile birlikte normalleşme dönemine geçildi. Normalleşmeye geçiş ile birlikte vakaların tekrar artmaması için vatandaşlara çağrıda bulunan Kocaeli İl Müdürü Dr. Yüksel Pehlevan, vatandaşların biraz daha sabretmesini ve son hasta hastaneden taburcu olana kadar önlemlere uymalarını hatırlattı. Aşı konusunda da vatandaşlara seslenen Pehlevan, aşı tanımlanan vatandaşların mutlaka aşılarını yapmasını istedi.

TEDBİRLERİ ELDEN BIRAKMAYALIM

Normalleşme dönemine geçilmesi ile birlikte kimse rehavete kapılmamasını isteyen İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, şunları söyledi: “ Kalabalık olan ortamlardan kaçınalım. Maskemizi çıkaracağımız akraba, komşu, arkadaş yemeklerini bir süre daha erteleyelim. En son hasta hastaneden taburcu olana kadar tedbirleri elden bırakmayalım. Toplum olarak dikkatli olursak daha hızlı normalleşme dönemine geçer ve şu anda kapalı olan esnaarın kepenklerini daha erken açmalarını sağlayabiliriz.

AŞI MUTLAKA OLALIM

Aşı sırası gelen vatandaşlarımız mutlaka aşılarını olsun. Aşı olmak çok ciddi koruyuculuk sağlıyor. Koronavirüs olan vatandaşlarımızda aşı olan ve olmayan arasında fark oluyor. Aşı olanlar çok daha rahat atlatıyor. Sırası gelen ve aşı tanımlanan tüm vatandaşlarımızın aşı olmalarını istiyoruz. Önümüzdeki haftalarda aşılamada hızlı bir döneme geçeceğiz. Aşı tanımlanan herkesin aşılarını yapmaya davet ediyorum.

GERİ DÖNENLERE DİKKAT

 Tam kapanma döneminden önce memleketlerine giden ve dönen vatandaşlarımız kendilerinde şüphe etmeleri halinde izolasyonlarını yaparak en yakın sağlık kuruluşuna gidip koronavirüs testi yaptırsın. Vatandaşlarımız sağlıklarındaki değişimi grip oldum diyerek geçiştirmemeli. Evlerinde dahi maske takarak evdeki diğer bireyleri koruyarak testlerini yaptırsın”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.