Her sıkıştıklarında provokasyonla karşılaşıyoruz

Her sıkıştıklarında provokasyonla karşılaşıyoruz

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan sıcak gündeme dair düzenledikleri basın toplantısında Halil İbrahim Başçiftçi’ye güvenlerini ifade edip Büyükgöz’e atfen, “Her sıkıştıklarında provokasyonla karşılaşıyoruz” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Gebze İlçe Örgütü’nde kent gündeminde yer edinen, Balçık’ta sanayiye çevrilen mera alanından Hasköy Sanayi Sitesi için yer istemine dair konuya basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ile birlikte CHP’li meclis üyeleri Halil İbrahim Başçiftçi, Saide Arslan Çalışkan, Gökhan Yamen ve Şahin Yılmazel ile ilçe yönetiminden Ferzende Yakın ve Tuğçe Başçiftçi katıldı. Orhan sıcak gündeme dair düzenledikleri basın toplantısında Halil İbrahim Başçiftçi’ye güvenlerini ifade edip Büyükgöz’e atfen, “Her sıkıştıklarında provokasyonla karşılaşıyoruz” dedi

GEREKSİZ GÜNDEM

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan basın toplantısını düzenleme nedenlerinin Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün bir konudan farklı bir noktaya geçerek gereksiz gündem yaratmasıyla ilgili olduğunu kaydedip, “Biz aslında hep projelerimizi Gebze ile alakalı düşüncelerimizi anlatmak için basının karşına çıkmayı tercih ediyoruz ama gerçekleşmiş olan toplantıda yarattığı gereksiz gündem üzerine meclis kurulumuzla ilçe yönetiminde bu toplantıyı yapma kararı aldık” dedi.

HİÇ İNANDIRICI OLMADI

Başkan Büyükgöz’ün Millet İttifakı İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Kayhan Özler tarafından gündeme getirilen Gebze’nin göbeğindeki kaçak yapı üzerine eleştiriye yanıt vermeden CHP Grubu’na dönerek mecliste gereksiz bir atmosfer yarattığını kaydeden Orhan, “İYİ Partili meclis üyesinin dile getirdiği konudan geç haberdar olduğunu ifade etti. 50 km ötede köyde bir kümes yapıldığında anında gidip onu yıkanlar, müdahale edenler nedense çarşının göbeğinde yapılan kaçak çatıdan haberdar olmadıklarını söyleyerek kendilerini savundular. Bu tabi çok inandırıcı olmadı” dedi. Orhan şöyle devam etti:

TABİ Kİ TEZATLIKTIR

“Bunun dışında Büyükşehir meclis üyemiz Halil İbrahim Bey’in kendisini ziyaret ederek mera alanlarından Hasköy Sanayi Sitesi’ne yer istediği ile alakalı da Belediye Başkanımızın Gebze’de gerçekleşen bazı olaylardan haberi yok galiba, biz kendisini haberdar edelim. 8-9 ay önce grup sözcümüz ve meclis üyemizle alakalı kendisini ziyaret ettik ve bu yerleri mahkemeye taşıdık. Mera alanlarının TOKİ’ye devredilmesi konusunda. TOKİ’nin artık Gebze’ye çökmesinden Gebze’de yer sahibi edilmesinden bizim ve Gebze halkının duyduğu rahatsızlığı dile getirdik ve bu konuyu grup sözcümüz aracılığıyla mahkemeye taşıdık. Böyle bir hamlede bulunmuşken, mahkemelik olan yerden böyle bir talepte bulunmak tabi ki tezatlıktır.

GEBZE HALKINA HAKARETTİR

Halil İbrahim Bey, Hasköy Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla Belediye Başkanı’na bir ziyarette bulundu ve orada trafik sorunu ile ilgili konuşulmuş. Bizler de İlçe Başkanlarımızla, farklı siyasi İlçe Başkanları ile veya Belediye Başkanlarımızla sohbet esnasında samimiyetten ötürü bir iki özel kelime söyleyebiliyoruz. Karşıya güvenmekle alakalı bu, demek ki çok güvenmemek gerekiyormuş. Onların bizlere söylediği, bizlerin onlara söylediği pek çok özel durum oluyor. Her köşeye sıkıştığınızda sen bu sohbette bana bunu dedi diyerek, Gebze’nin bu kadar sorunu varken suni gündemlerle meclisi meşgul etmek hem meclis üyeleri hem Gebze halkına hakarettir.

HİÇ YAKIŞMADI

İnsanların aileleri bir meslek hayatları var. Öyle çamur at izi kalsın, izi kalmazsa kendi kalır mantığıyla insanları zor durumu düşürmek gerçekten Zinnur Büyükgöz’e yakışmadı. Belediye Başkanı kentte huzuru sağlar, meclisi kasmaz. Her sıkıştıklarında nedense bir provokasyonla karşı karşıya geliyoruz. 

GÜNDEMİ MEŞGUL EDİYORLAR

Geçmişte de Belediye Meclis Üyesi Yaşar Çakmak Bey CHP’lilere, CHP’li bir kadına söz verilmesini kabullenemiyorum söylemlerinde bulundu. Bu şekilde meclis gündemini meşgul ediyorlar. Dün mecliste basından arkadaşlarının da dikkatini çekecek bir söylem yaptı Zinnur Bey. ‘Mera alanlarından istemediğini söyle ben de kabulleneyim’ dedi. Madem mera alanlarından istemediğinden emin değilsin ya da eminsin veya eminsin de geçen meclis toplantısında neden direkt mera alanları diye söyledin. ‘Böyle bir talebiniz olmuştu ama mera alanından mı istemiştiniz’ deseydi cevabı alırdı.

PARTİYİ ZORA SOKACAK DAVRANIŞTA BULUNMADI

Meclis toplantısında mera alanları diye üstüne basa basa söylerken daha sonra ‘mera alanından istemediğini söyle ben de seni haklı kabul edeyim’ diyorsun. Gebze kamuoyu ve basını bu konunun üzerinde durmuştur. Meclis üyemiz bulunduğu görevle alakalı kendini sıkıntıya sokacak ya da partiyi zora sokacak bir davranışta bulunmamıştır şimdiye kadar. Kalkıp bir Belediye Başkanı sen böyle söyledin diyerek de böyle bir yargılama yapamaz. Gebze’de çözülecek pek çok sorun var Belediye Başkanı bunlarla ilgilenmeli. Yıllardır bu kente hizmet eden bir Başkana bu söylemler yakışmadı.

Bu kent böyle yönetilmez. İlk seçimde Türkiye’nin nasıl yönetileceğini 2024 seçimlerinde de Belediye’nin nasıl halkla ortaklaşa yönetildiğini eğer Zinnur Bey Belediye seçimlerini kaybettikten sonra burada kalırsa ona da göstereceğiz.”

BU NE ÖFKE

Gebze Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Saide Arslan Çalışkan da Büyükgöz’ün meclis toplantısındaki söylem ve sinirli haline atıfta bulunup, “İbrahim Bey konu ile ilgili açıklama yapmak istedi fakat Belediye Başkanı büyük bir öfke, hakaret seline kapılarak İbrahim Bey'i konuşturmamak adına elinden geleni yaptı. Bir önceki mecliste mera alanı dediği halde sonrasında mera alanları ile ilgili konuyu aslında kendisinin de yanlış hatırladığını ortaya koyan söylemlerde bulundu. Neden böyle bir algı yaratılmaya çalışıldı? Bu konuları gerçekleştireceğimiz basın toplantısında daha geniş biçimde ele alacağız fakat 20 yıldan fazla süredir Gebze’de yapılan ranta yönelik projelerin içinde Zinnur Büyükgöz muhakkak vardır” dedi. Çalışkan şöyle devam etti:

RET EDECEK, YARGIYA TAŞIYACAĞIZ

“Bunlardan en büyük olanı Mermerciler'dir.  Projenin baş mimarlarından biridir bunu kendisi de açıkça söylemektedir. Yapılan plan notları temmuz ayı meclisine getirilmiş ve aynı rant projesi devreye sokulmuştur. Meclise gelen Mermercilerle alakalı plan notu değişiklikleri Zinnur Bey’in de içinde yer aldığı KBB Meclisi’nde AKP Meclis Üyeleri tarafından geçecektir. Ancak Zinnur Beyin hesap etmediği bir durum var o da karşısına çıkmıştır. Biz CHP olarak Gebze’deki bu rant projelerinin önüne geçmek adına gerek mecliste gerek askı sürecinde ret oyu verecek, yargı yolunda da mücadelemizi sürdüreceğiz.

HESAP SORMAYA HAKKI YOK

İbrahim Bey'e söylediği söz kamuoyunda farklı algılara sebep oldu. Bu konuşmalara meclis üyesi kendini ifade etmek istedi nedir bu öfke? Nedir bu kendi hemen hemen sizinle aynı statüde olan birine yönelttiğiniz hakaret seli. Sanırım bu sözler de Halil İbrahim Bey tarafından değerlendirilip dava yoluna gidilecektir. Olay nettir ordadır. Gebze mera alanlarını, tarım alanlarını ranta açan kişinin hesap vermesi yerine bunları korumak adına mücadele veren CHP grubundan hesap sormaya hakkı yoktur. Biz o hesabı kendisine sormaya devam edeceğiz. 

TALAN VE ZAFİYET PEK ÇOK YERDE

Gebze’de olan inşaatla ilgili olan tek değildir. Basın toplantısında bir Pelitli dosyası açacağız. Bir orman arazisi işgal ediliyor. İnşaat şirketi canı istediği gibi ormana hafriyat döküyor. Bundan da nedense Belediye’nin haberi olmuyor. Şikâyet edildikten ve her şey bittikten sonra sözde bir tutanak tutuluyor. Yani talan yönetim zafiyeti bir yerde değil pek çok yerde.  Zinnur Bey’in takipçisi olmakla kalmayıp, yapmış olduğu aksaklıkların daha iyi nasıl düzeleceği konusunda önerilerimizi sunarak görevimizi yapacağız.”

 

toplanti-026.jpg

 

saide-arslan-caliskan-001.jpg

 

 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.