Her şeyden önce deprem için bütçe!

Her şeyden önce deprem için bütçe!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı. Yıldız açıklamasında her şeyden önce deprem tedbirleri için bütçe ayrılması gerektiğini açıkladı

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı. Yaşanan sıkıntılara, ayrılmayan bütçelere dikkat çeken Yıldız, İYİ Parti’nin yapacaklarını da anlattı. Yıldız’ın mesajında şu ifadeler yer aldı: “17 Ağustos 1999 yılında yaşadığımız büyük deprem felaketinin üzerinden tam 23 yıl geçti. Acılarımız hala taze. Sokaklarımızda hala ağır ve orta hasarlı binaları görüyor, acılarımızı katlıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in dediği gibi ‘Acılar ve felaketler üzerinden siyaset yapılmaz.’ Bu konuda atılması gereken tüm adımların arkasında İYİ Parti’nin olacağını herkes biliyor.

 

BU İŞİ NASIL RANTA DÖNÜŞTÜRÜRÜM?

Her an, her dakika depremin yıkıcı etkileriyle karşılaşma ihtimaliyle yaşadığımız ilimizde alınan tedbirlerin eksikliklerini görüyoruz. Şimdiye kadar somut düzgün bir adım atılmayan deprem çalışmalarının yapılması için İYİ Parti, hangi görüşten olursa olsun, hangi parti olursa olsun gerekli desteği verdi; vermeye de devam edecektir. IBAN yollayarak destek isteyen, imar affıyla depreme dayanıksız binaları görmezden gelen iktidar, her geçen gün yanı başımızda duran deprem gerçeğini görmek yerine ‘bu işi nasıl ranta dönüştürürümün’ hesabını yapıyor.

 

“DAHA TEHLİKELİ HALE GETİRİYOR”

Kocaeli’de depremden kalan konutlar arasında en akla gelen yerlerden birisi Atatürk Bulvarı iken neden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ‘orta hasarlı’ olan binaları dönüştürmek yerine kaldırım ve ışık çalışmalarıyla uğraşıyor? Geçen yıl Gölcük Kavaklı Marina’da yapılan anma programında ‘22 sene sonra bugün yaklaşık bin 500 konut duruyor. Neden yıkmıyorsunuz denilebilir. O kadar basit değil çünkü hukuki meseleler var’ diyen Tahir Büyükakın neden 21 yıldır iktidarda olan, vatandaşlara adaleti unutturan AK Parti’ye bunu çözmek için gitmiyor? Kocaeli’de bulunan acil toplanma alanlarının çoğu ne halde görüyoruz. Neden buna bir çözüm üretilmiyor? İktidarın Kocaeli’de yansıması deprem gerçeğini daha tehlikeli hale getiriyor.

 

“VATANDAŞA AKIL VERME, DESTEK VER”

Deprem yönetmeliklerini görmezden gelip kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşümler yapan iktidar, milyonlarca insanın hayatını riske atmaya devam ediyor. Her yeni depremde tekrar gündeme gelen ve asla net bir şekilde cevap verilmeyen deprem bütçesi, şaibesini korumaya devam ediyor. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in İzmir depremi sonrasında ‘Sayın Erdoğan’ın önerisi evlere şenlik. Neymiş; vatandaş, sağlam olmayan binadaki evinin üzerine, biraz daha para koyacakmış, binasını sağlam hale getirecekmiş. İşte size, vatandaşının gerçeğinden, tamamen kopmuş bir yönetim anlayışının dışa vurumu. Sayın Erdoğan; Vatandaşa akıl verme, destek ver’ ifadeleriyle yaptığı konuşmanın üzerinden yaklaşık iki yıl geçmişken hiçbir şeyin değişmediğini görüyoruz. IBAN isteyen değil yaraları saran iktidar İYİ Parti’yle olacak.

 

“DEPREM HAZIRLIĞI İÇİN NELER YAPILMALI?”

Deprem hazırlığı için öncelikli yapılması gerekenler belli. Üzerinde çok düşünmeye dahi gerek yok. Vatandaşlarımız ve idareciler depremin gerçeğini en somut haliyle görmeli, bilgilendirilmelidir.  Sadece deprem öncesi yapılar değil aynı zamanda bütün yapılar incelenmelidir. Çünkü ‘uygundur’ denilen yerlerde usulsüz işler yapılıp yapılmadığı binanın yıkılmasıyla değil deprem gerçeğinin öncesinde tespit edilmelidir. Deprem bütçesi gerçek ve işlevsel hale getirilmeli, gerçekten depremzedelere ayrılmalıdır. Deprem bütçesinde yer alan kalemler halkın rahatlıkla ulaşılabileceği mecralarda yayınlanmalıdır” dedi.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.