Her iki seçenekte de yol  iki şerit. Yargı engellemez

Her iki seçenekte de yol iki şerit. Yargı engellemez

Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi proje ve CHP’nin itirazını gazetemize değerlendirdi. Yol genişliğinin her iki seçeneğinde de gidiş geliş ikişer şerit olacağını belirten Çiftçi yürütmeyi durdurma kararının ise projede engel olmadığını söyledi: "Yeniledik

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi projeye ve CHP’nin itirazına dair gazetemize yaptığı değerlendirmede, “30 dönüm alanı şahıs arazisi içinden çıkartıp kamuya kazandırdık. Birleştirmelerle 80 dönümlük bir alan haline getirdik” dedi. Çiftçi ayrıca şunları kaydetti:

TMMOB İMO ÜYESİ

21 YILLIK MÜHENDİSİM

“21 senelik inşaat mühendisiyim. Bu tür konulara dair mesleğimin getirdiği derecede bilgi sahibiyim. TMMOB İnşaat Mühendisleri Kocaeli Şubesi Gebze Temsilciliği üyesiyim. Temsilciliğin yönetiminde görev aldığım dönemlerde oldu.

İSMİ DEĞİL KAZANDIRILMASI ÖNEMLİ

Yerel seçimler öncesi seçim beyannamem ve çalışmalarımda vaat olarak yer aldı. Çayırpark diye tanımladığım bir projeyi Çayırova’ya kazandırmak istiyorum. Aslında ismi önemli değil. Önemli olan Çayırova’ya kazandırmak. Bir tek seçim döneminde, ‘Neresi?’ olacağına dair sorunun yanıtı yoktu. Şimdi var.

Bana göre hayata geçirdiğimde en önemli projem olacaktır. ** Çayırova Belediyesi’nin 28 yıllık tarihinde böyle bir proje yok.

CHP’DEN SALİH IŞIK

OLUMLU YAKLAŞMIŞTI

Malum; Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanan 1/5000 ölçekli imar planıdır. Belediyemiz meclisinde 1/1000’lik planda onaylanacaktır. Projeyi Çayırova BM CHP Grubu’ndan Salih Işık ile de konuşmuştuk. Olumlu yaklaşmıştı. Açıkçası KBB Meclisi’nde CHP Grubu’nun kabul oyu vermesini umardım. Umarım önümüzdeki aylarda belediyemiz meclisinde gündeme geldiğinde kabul oyu verirler.

AVAM PROJEYİ HAZIRLAYACAĞIZ

 

Benim seçim beyanname ve projemde yer alan Çayırpark görseli yapacağımız çalışmayı ifade etmeyen değişmeceli bir görsel. Şimdi yerine kadar her şey belli. En kısa sürede avam projesini yapacağız. Çayırova’nın yeşile ve temiz havaya ihtiyacı var. İçinde yürüyüş yollarının da yer alacağı, yeşil yoğun bir proje olacak.

HER İKİ SEÇENEKTE DE

2 GİDİŞ 2 GELİŞ OLACAK

CHP Grubu’nun itirazına gelince; bilindiği üzere Ragıp Demirkol Bulvarı iki geliş iki gidiş olmak üzere dört şeritli bir bulvar. Anılan bölgede de yolun genişliğinin 15 ile 24 metre olmasında kara nakil araçlarının kullanacağı şerit sayısında hiç fark olmayacak. İki gidiş, iki gelişle birlikte toplam dört şeritli olacak. 24 metre genişliğinde olması halinde sadece yolun ortasından geçen refüj daha geniş olacaktı.

YARGI KARARI ESKİ PROJE İÇİNDİ

Yargıya yapılan itirazda yürütmeyi durdurma kararı eski proje üzerine alındı. Biz yeni bir proje üreteceğiz. Bu anlamda yapacağımız çalışma asla, ‘Yargı kararını hiçe sayma’ anlamına gelmemektedir. Biz yargı kararlarına saygılıyız. Projeye başladığımızda da önceki projeye dair verilen yargı kararı çalışmamızın önüne geçecek bir etken değildir.”

 

** Çayırova Belediyesi; 1992 yılında Özgürlük, Atatürk, İnönü, Emek ve Akse Mahalleleri ölçeğinde Güzeltepe Belediyesi adıyla, Gebze İlçesi’ne bağlı belde belediyesi olarak kuruldu.  KBB’nin kurulmasıyla birlikte bugünkü yapısını; Gebze’den Çayırova ve Yenimahalle ile kapatılan Şekerpınar Belde Belediyesi’nden Şekerpınar ve Cumhuriyet Mahalleleri’nin dâhil olmasıyla 9 mahalleli ilçe belediyesi statüsünü edindi.

ciftci-002.jpg

 

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi; CHP Grubu’nun ret oyu verdiği KBB Meclis toplantısında Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ile.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.