Her bir konuta 35 talip

Her bir konuta 35 talip

TOKİ’nin Gebze’deki 250 konutu için kura çekimi yapıldı. 4 bin 661 vatandaş büyük heyecan yaşarken her bir konut için ortalama 35 vatandaş başvuruda bulundu.

TOKİ’nin 100 bin yeni sosyal konut projesi çekilişlerinin Gebze ayağı Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Binlerce vatandaşın katıldığı çekilişte kültür merkezi içinde yer bulamayanlar çekilişi Gebze Belediyesi önünde kurulan dev ekrandan takip etti. Çekiliş, Gebze 11’nci Noteri huzurunda gerçekleşti.

HER BİR KONUTA 35 TALİPLİ 

Gebze’de 175’i 2+1, 75 tanesi 3+1 olmak üzere toplam 250 konut için çekiliş yapıldı. 2+1 konutlar için 4 bin 188, 3+1 konutlar için 4 bin 661 kişi başvuru yaptı. Her bir konut için ortalama 35’in üzerinde başvuruda oldu. Kuraya katılan şehit aileleri kontenjan gereği direk konut sahibi olurken çekilişe katılanlar ekrana yansıyan isim ve numaraları heyecanla takip etti. Kesin sonuçlar noter onayının ardından kurumun sitesinden yayınlanacak.

Gebzeliler’in konut heyecanına Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de ortak oldu. Başkan Büyükgöz kısa bir selamla konuşması yaptı. Büyükgöz şunları kaydetti:  “İlçemizin nüfusu her geçen sene biraz daha artıyor. Eğitim, sağlık başta olmak üzere ihtiyaçlar da aynı ölçüde artıyor. Biz de bu eksiklikleri tamamlayacak şekilde çaba ve gayret içerisinde olacağız. TOKİ tarafından yapılacak 250 konut için başvuran kardeşlerimiz arasından kurada ismi çıkanları kutluyorum. İsmi çıkmayan kardeşlerimiz de üzülmesinler. Yeni toplu konut alanlarının oluşturulması için ilgili bakanlıklar ve TOKİ nezdinde girişimlerimizi ve görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Konutlar şimdiden Gebze’mize hayırlı ve uğurlu olsun.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.