“Hemşirelere sahip çıkmak boynumuzun borcu”

“Hemşirelere sahip çıkmak boynumuzun borcu”

 Hastanın kurum hakkında açmış olduğu davaya istinaden mahkemenin hastaya tazminat davası ödemesine hükmetmesi ve kurumunda hastaya ödemiş olduğu...

 

Hastanın kurum hakkında açmış olduğu davaya istinaden mahkemenin hastaya tazminat davası ödemesine hükmetmesi ve kurumunda hastaya ödemiş olduğu tazminatı çalışanlardan istemesi nedeniyle Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Türk Büro Sen Şube Başkanı Rıfat Oypan ile birlikte Şubede basın açıklaması yaptı.

Çeker yaptığı açıklamada, “  Sağlık hizmetlerinin sunumunda Hemşirelerin rolü çok büyüktür. Hemşireler sağlık hizmetlerinin olmazsa olmaz unsurlarıdır. Ne sebeple olursa olsun, onların motivasyonlarını bozacak her türlü uygulamalara karşı duruşumuz keskin olacak, mücadelemiz tereddütsüz sürdürülecektir. Sağlık hizmetinin sunumu sırasında Hemşire arkadaşlarımızın karşı karşıya kaldıkları sorunların giderilmesinde başta idareciler çözüm aramaları ve sağlık çalışanlarını yalnız  bırakmamaları gerekir.

 

FATİH DEVLET HASTANESİ’NDE

 

  Fatih Devlet Hastanesinde bir hastaya uygulanan enjeksiyon sonucunda oluşan olumsuz durumla ilgili bir tazminat davası açılmış ve yargılama sonucu mahkeme kurumu 36 bin lira hastaya tazminat ödemeye hükmetmiştir.  Buraya kadar olan her şey bir hukuk süreç içerisinde işlemiştir.  Komplikasyon sonucu Hemşire arkadaşlarımızın tamamına hizmet kusuru gerekçesi ile para cezası rücu ettirilmesi büyük bir haksızlıktır. Hemşire arkadaşlarımıza yapılan bu mesnetsiz uygulamayı şiddetle kınıyor, idarenin yargı kararına karşı gerekli girişimleri yapmadığını ve hemşire arkadaşlarımızı kurban seçtiğini düşünüyoruz.

GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Türk sağlık-Sen olarak bu konuda gereğini yapacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Suçu sadece o gün nöbetçi olmak olan hemşirelerimiz için hazırladığımız itiraz dilekçeleri ile mağdurlar hastaneye başvurularını yaptılar.   Hatadan dönülmez ise hukuken gereğini yapacak ve suç duyurusu dahil girişimlerde bulunacağız. Umarız ki bu hatadan en kısa sürede dönülür. Aksi takdirde hemşire arkadaşlarımızın hakkını sonuna kadar arayacağız”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.