Hem yurttaş hem partili  kimliğimle: Hayır özelleşemez

Hem yurttaş hem partili kimliğimle: Hayır özelleşemez

Tank palet fabrikasının özelleştirilmesine karşın Adapazarı’ndaki mitinge İYİ Parti Çayırova İlçe Teşkilatı’nı temsilen katılan belediye meclis üyesi adayı Pınar Uysal savunma sanayine yönelik üretim yapan milli bir tesisin satışına hem yurttaş hem partil

2-269.jpg

Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın “Özelleştirmiyoruz orayı. İşletmesini devrediyoruz” diye halkın ikna olmasını beklediği sanılan Sakarya’daki tank palet fabrikasının özelleştirilmesine karşı dün gerçekleşen mitinge ilimizden ve ilçelerinden de destek geldi.

İYİ Parti Çayırova’yı

ailesiyle temsil etti

İYİ Parti’nin 20 milletvekili; Sakarya’nın yanı sıra civar ve yakın mesafeli il ve ilçelerden teşkilatlarıyla adeta çıkartma yaptığı mitingde İYİ Parti Çayırova İlçe Teşkilatı da kurucu yönetim kurulu üyesi ve Çayırova Belediye Meclis Üyesi adayı Pınar Uysal ile teslim edildi. Uysal mitinge eşi Şaban Uysal ve çocukları 7 yaşındaki Rüzgâr Uysal ile birlikte katıldı.

Lütfü Türkkan’ın başka programı varmış

İYİ Parti Çayırova İlçe’de yerel seçime yönelik çalışmaların yoğun tempoda sürdüğünü, bu hafta içinde belediye başkan adaylarını açıklama ihtimallerinin olduğunu kaydeden Uysal bu çalışmalardan ötürü mevcut yönetimin mitinge katılamadığını, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın da bir başka programından ötürü mitingde yer alamadığını söyledi.

Hatıra fotoğrafını Aksaray

Milletvekili ile çektirdiler

Eşi ve çocuğuyla birlikte İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel ile günün anısına fotoğraf da çektiren Uysal’ın tank palet fabrikasının özelleştirilme vakasına ilişkin izlenimleri ise şöyle: “Çok duyarlı olduğum, daha doğrusu ailecek duyarlı olduğumuz bir konuydu. Harb-İş Sendikası’nın öncülüğündeki mitinge ailemle birlikte katıldım. Adapazarı’nda Gar Meydanı’nda düzenlenen mitinge 15 bini aşkın kişinin katıldığı söylendi. Partimizin 20 milletvekili de oradaydı.

Savunma sanayinin satışı kabul edilemez

50 yıllık savunma sanayi tecrübesi olan; yetişmiş işgücü, bilgi deneyimi ve verimlilik açısından dünyada ilk beşe girmiş, tank palet üretimi üzerine faaliyet gösteren bir ana bakım fabrikasının özelleştirilmesine sessiz kalınamaz. 2002’den bu yana da ülkemizde birçok fabrika özelleştirildi. Ama savunma sanayine üretim yapan fabrikalarımız, milli olmasının yanı sıra ulusal güvenliğimiz ve sınırlarımız söz konusu olduğunda, dokunulmazlığı olan bir işletmedir. Ayrıca bu özelleştirmede alıcı firmaların yabancı menşeli olması, yurtdışı odaklı firmalara yönelik olarak tesisin elden çıkartılması  kaygılarımızı arttırıyor.

Altay tankını yapmaya da adaylar

Gözden çıkartılan bu fabrika Suriye Münbiç ve Afrin operasyonlarında, aynı zamanda PKK'ya karşı yapılan operasyonlarda en büyük desteği sağlayan işyeridir. Fırtına obüsleri bunun ispatıdır. Bu fabrikada çalışan işçi arkadaşlar fırtına obüslerini yaptıkları gibi, ‘Altay tankını da çok az bir yatırımla biz yaparız’ diye meydana çıkmışlardır.

Desteğimizi eksik etmeyeceğiz

Şahsımın siyasi kimliği bir tarafa, eşim ve oğlumla birlikte haklı tepki ve mücadelelerinde yanlarında olmak istedik. Yine üyesi olduğum İYİ Parti Çayırova İlçe Teşkilatı olarak Flormar direnişçilerine sergilediğimiz desteği buradaki arkadaşlardan da eksik etmeyeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.