Hem yiyip hem zayıflamak mümkün mü?

Hem yiyip hem zayıflamak mümkün mü?

Son dönemde, dünyada olduğu gibi ülkemizde de obezite sayısı artıyor. Kilo problemi olan genç veya yaşlı, kadın veya erkek herkes o sorunun cevabını arıyor. “ Hem yiyip hem hem zayıflamak mümkün mü?” yıllardır yanıtı tam olarak alınamayan o sorunun cevabını Dr. Mehmet Öz verdi. Peki, Yerken Nasıl Zayıflanır?, Hem yiyip hem de zayıflayabilir miyiz? İşte detaylar...

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en büyük sağlık problemlerinden biri Obezite olarak biliniyor. Kilo problemi olan ve sürekli zayıflamaya uğraşan pek çok kişi, diyetisyenlerdeni internet arama motorlarından, hep aynı sorunun cevabını arıyor. “Nasıl Zayflarım?, Hem yiyip hem de zayıflamak mümkün mü?, Yerken kilo verilebilir mi? İşte, cevabı en çok araştırılan o soruların cevabını tanınmış uzman doktor Mehmet Öz verdi.

Sağlıklı beslenme sırlarıyla ünlü Dr. Mehmet Öz, mucize besinleri sıralayarak zayıflama formülünü paylaştı. Kilo almak çok kolay ama kilo vermek de çok zordur. Kilo vermek için kullanılan yöntemler çoğunlukla diyete dayalıdır. Ancak Dr. Mehmet Öz, yiyerek kilo vermenizi sağlayan besinleri sıraladı. Öz'ün önerdiği bu besinleri düzenli tüketirseniz hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz. İşte liste...

PATATES

Patates, sindirime direnç sağlayarak bu süreci yavaşlatan dirençli nişasta bakımından zengindir. Böylece kan şekeri dalgalanmalarının dengelenmesini sağlar. Bu sayede uzun süre tok hissedebilirsiniz.En iyi patatesleri yemek için fırında veya haşlayabilirsiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta patatesler soğuyana kadar beklemektir. Soğuk patateslerdeki dirençli nişasta miktarı sıcak patateslere göre daha fazladır.

FISTIK EZMESİ

Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu sağlıklı yağları sağlamak için kahvaltınıza fıstık ezmesi ekleyebilirsiniz. Tam tahıllı ekmeğin üzerine bir kaşık fıstık ezmesi sürdüğünüzde, vücudunuza gerekli yağları aktarmış olursunuz.

MUZ

Kilo verme sırasında muz tüketmek de önemlidir. Gün içinde birkaç muz yemek kilo kaybını önlemeye yardımcı olur. Ancak tatlı isteğini önlemek için bile zamanında muz yemek makul bir karar olacaktır.Lif, vitamin ve mineral açısından zengin olan muz, sizi uzun süre tok tutabilen meyvelerden biridir. Düşük kalori değeri sayesinde kendinizi tok hissedebilir ve vücudunuza yüksek lif içeriği sağlayabilirsiniz.

TAM BUĞDAY EKMEĞİ

İşlenmiş tahıllar yerine tam tahılları tercih etmek metabolizma hızınızı artıracaktır. Elbette hızlı bir metabolizma kilo kaybını hızlandıracaktır. Ayrıca tam tahıl tüketmek kolesterol seviyelerinin dengelenmesine yardımcı olur.

AVOKADO (AMERİKAN ARMUDU)

Avokadonun sağlık açısından sayısız faydası vardır ve etkili zayıflama etkilerine sahip meyvelerden biridir. Çalışmalar, çoklu doymamış yağları tüketen kişilerin daha fazla kas kütlesi oluşturduğunu göstermiştir. Bu nedenle hem sağlıklı beslenmek hem de vücut yağını azaltmak için avokadoyu tüketebilirsiniz.

MAKARNA

Makarna kilo vermek açısından garip görünse de yine de tüketerek kilo verebilirsiniz. Ancak bu konuda önemli olan nokta elbette alımı dikkatli bir şekilde düzenlemektir. Tam tahıllı makarnayı kontrollü tüketmek kendinizi uzun süre tok hissetmenizi sağlayarak kilo vermenizi hızlandırabilir.

Makarna tüketirken, dikkat etmeniz gereken iki husus var. Birincisi tam tahıllı olması, ikincisi ise küçük kısmının az pişmiş kıvamda olmasıdır.

YEŞİL ÇAY

Araştırmalar düzenli olarak yeşil çay içen kişilerin içmeyenlere göre daha fazla yağ yaktığını göstermiştir. Bu nedenle araştırmacılar yeşil çayda bulunan maddelerin kilo kaybına yardımcı olduğunu düşünüyor. Ancak bu verimli faydayı elde etmek için düzenli tüketim gereklidir.

YOĞURT

Yağsız yoğurt tüketmek, içerdiği kalsiyum miktarı sayesinde kilo verdirici etkiler sağlar. Araştırmalara göre günde 3 porsiyon yağsız yoğurt tüketmek vücut yağının azalmasına yardımcı oluyor. Bu noktada önemli olan, yoğurt seçimi denilebilir. Yağsız ve kalsiyum ağırlıklı yoğurt tüketimi kilo verme hızını ikiye katlayabilir.

KURU BAKLAGİLLER

Kuru baklagiller içerdiği lif miktarı sayesinde bağırsak aktivitesini sağlayarak çabuk acıkmamanıza yardımcı olur. Salata ve çorbalarınıza kuru fasulye ekleyerek yemeklerinizi çeşitlendirebilirsiniz. Porsiyon farkındalığı uygularsanız kilo verme süreci oldukça basit ve etkili olabilir.

Dr. Mehmet Öz, zayıflamak isteyenlere özel ve etkili bir karışım ortaya çıkardı. C vitamini açısından zengin olan bu karışım, egzersiz sırasında daha hızlı yağ yakımına olanak sağlar. Araştırmalar yeterli C vitamini alımının kilo vermede etkili rol oynadığını gösteriyor.

GEREKLİ MALZEMELER

1 bardak taze sıkılmış greyfurt suyu

2 çay kaşığı organik elma sirkesi

1 çay kaşığı organik bal

Mehmet Öz'ün önerdiği bu karışım sayesinde kilo verme hızı iki katına çıkabiliyor. Ancak belirtilen önlemlere uyularak düzenli olarak tüketilmesi gerekmektedir.Sirkedeki asit metabolizmanızı hızlandırarak yağ yakmanızı kolaylaştırır. Kıvamını ve tadını çok sert buluyorsanız 1 çay kaşığı bal ekleyerek tatlandırabilirsiniz.Önerdiği karışımla ilgili tavsiyelerine devam eden Dr. Mehmet Öz, "Bu sihirli karışımı her gün, her yemekten önce içerek, turunçgillerin gücü sayesinde daha hızlı kilo verebileceksiniz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.