HEM KUR’AN ÖĞRENDİLER HEM  SPOR YAPTILAR

HEM KUR’AN ÖĞRENDİLER HEM SPOR YAPTILAR

  Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği protokolü kapsamında düzenlenen Kur’an Kursları arası 1.Yaz Oyunlarında...

 

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği protokolü kapsamında düzenlenen Kur’an Kursları arası 1.Yaz Oyunlarında kupalar sahiplerini buldu. Yaklaşık 2 ay devam eden ve 13 Kur’an kursu’nun katıldığı sportif turnuvaların finalleri geçtiğimiz gün yapıldı. Çekişmeli geçen karşılaşmalar sonucunda dereceye giren kur’an kursu öğrencileri kupa ve madalyalarını öğretmenlerinin ellerinden aldılar.

 

FUTSAL ŞAMPİYONU YEŞİLTEPE KUR’AN KURSU

Salon futbolu şampiyonu Yeşiltepe Kur’an Kursu kupasına Karabakkal Camii Kur’an Kursu’nu 5-4 yenerek ulaşırken, üçüncülük kupasını Kışla Camii’ni 4-2 yenen Yıldızlı Camii Kur’an Kursu kazandı. İlk yarısı 3-0 biten final karşılaşmasında skoru bir ara 4-3'e getiren Karabakkal camii kur'an kursu yenilmekten kurtulamayarak Yeşiltepe'nin ardından 2. olurken karşılaşmanın özellikle son dakikaları nefeslerin tutulmasına sebep oldu.

 

EN HIZLISI GÜZELLER CAMİİ KUR’AN KURSU

Eğlenceli atletizm branşında yapılan yarışmalarda hızları ve çabukluklarıyla rakiplerini geride bırakan Güzeller camii Kur’an kursu birincilik kupasına ulaşırken, ikincilik kupasını Arapçeşme Camii Kur’an kursu, üçüncülük kupasını Sultan Orhan Camii Kur’an kursu elde etti.

 

EN GÜÇLÜSÜ KARABAKKAL CAMİİ KUR’AN KURSU

Halat çekme yarışmalarında tüm rakiplerini yenmeyi başaran Karabakkal Camii Kur’an Kursu birinci olurken, ikinciliği Güzeller camii, üçüncülüğü Çarşı Camii elde etti. Kurs öğretmenlerinin de dahil olduğu yarışmalarda öğrencilerle hocaların mücadelesi renkli görüntülerin yaşanmasına sebep oldu. 

 

KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU

Finallerin ardından yapılan ödül töreninde kupa ve madalyalar Gebze Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mücahit Sak, Gebze Müftü Vekili Selçuk Kılıçbay, Tesisler amiri Murat Babaoğlu, Karabakkal Camii imam hatibi Ömer Güneyin, Yıldızlı Camii imam hatibi Ramazan Göndemli, Sultan Orhan Camii imam hatibi Emrullah Çalışkan, Çarşı Camii  imam hatibi Ahmet Altıntaş, Güzeller Camii imam hatibi İsmail Atalar ve Arapçeşme Camii imam hatibi Sadık Usluca tarafından takdim edilirken, İlçe Müdürü Mücahit Sak ödül töreninde yaptığı konuşmada "geçtiğimiz günlerde Sivas Müftülüğü görevine atanarak Gebze’den ayrılan İlçe Müftümüz Şükrü Balkan ve oyunların koordinatörü ilçe müdürlüğü gençlik liderimiz Ekrem Tüyyüz başta olmak üzere kur’an kurslarında hem kuran öğreten hem de spor yaptıran, öğrencilerinin boş zamanlarını en iyi bir şekilde değerlendirmesini sağlayan, başarılı öğrencileri destekleyen ve çalışmalarla yakından ilgilenen müftülük görevlilerine, çalışma arkadaşlarıma ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

 

Turnuvalarda dereceye girenler

FUTSAL TURNUVASI

1.Yeşiltepe Camii Kur’an kursu

2.Karabakkal Camii Kur’an kursu

3.Yıldızlı Camii Kur’an kursu

 

ATLETİZM YARIŞMALARI

1.Güzeller Camii Kur’an kursu

2.Arapçeşme Camii Kur’an kursu

3.Sultan Orhan Camii Kur’an kursu

 

HALAT ÇEKME YARIŞMASI

1.Karabakkal Camii Kur’an kursu 

2.Güzeller Camii Kur’an kursu

3.Çarşı Camii Kur’an kursu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.