Hem kırmızı hem beyaz ete zam geldi

Hem kırmızı hem beyaz ete zam geldi

Kocaeli Kasaplar, Celepler, Besiciler, Tavukçular ve Evcil Hayvan Bakımı Esnaf Odası Başkanı İsmail Şalgam et fiyatlarıyla ilgili olarak beyaz ete de zam geldiğini söyledi.

İsmail Şalgam, et fiyatlarıyla ilgili konuşmasında şubat ayında 250 TL’den satılan kıymada fiyat artışı olduğunu belirterek, “Ette fiyat yine yükseliyor, dana karkas 180 TL oldu. Et fiyatındaki ateşi bir türlü söndüremedik. Dana kıymada fiyat aralığı 270-280 TL, dana kuşbaşı fiyat aralığı ise 290-300 TL’ye geldi. Kira bedeli yüksek olan esnaf arkadaşlarımız kıymayı 280 TL’den satıyor ama kirası biraz daha düşük olanlar ise 270 TL’den satabiliyor. Beyaz et fiyatlarına da yüzde 8 zam geldi, bu da ürünlere ortalama 5 TL zam gelmesi demek oluyor.

“KOCAELİ’YE HENÜZ GELMEDİ”

Macaristan’dan gelen etlerle fiyatların düşmesini bekliyoruz ama etler bize ulaşmadı. Et ve Süt Kurumu tarafından İstanbul’a dağıtım yapılmış ama Kocaeli’ye henüz etler gelmedi. Ben de oda başkanı olarak Sakarya Et ve Süt Kurumu’nu aradım ve et talep ettim, onlara gelince bize de etler gelecekmiş. O etler gelse ateş bir nebze olsa da söner. Fiyatların artmasını biz esnaf olarak istemiyoruz çünkü bu bizim için de iyi değil. Fiyatlar düşsün biz de iş yapalım. Kasaplar olarak bizler de bu fiyatların artmasından memnun değiliz” dedi.

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.