Hem eğlenip hem öğreniyorlar

Hem eğlenip hem öğreniyorlar

Logo Yazılım’ın çocuklara eğlenceli metodlarla kod yazmayı öğreten Logo Geleceği Yazanlar Atölyesi için açılış töreni düzenlendi.

Türkiye’nin en değerli bilişim markası Logo Yazılım, çocuklara eğlenceli metotlarla kod yazmayı öğreteceği “Logo Geleceği Yazanlar Atölyesi”nin açılış töreni düzenlendi. Gebze OSB’de kurulu Logo Yazılım’ın Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuğrul Tekbulut ve Bütün Çocuklar Bizim Derneği kurucusu Leyla Tekbulut’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, GTO Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu, GOSB Bölge Müdürü Zeynep Nil Sönmez, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ve BİLSEM Merkez Müdürü Hikmettullah Taşan katıldı.
2000’DEN FAZLA ÇOCUĞA ULAŞTI
Çocuklara eğlenceli metotlarla kod yazmayı öğretmeyi hedefleyen Geleceği Yazanlar Atölyesi projesi aynı zamanda onların mekanik yeteneklerini ve analitik becerilerini geliştirerek, gelecekteki yaşamlarına da bugünden dokunmayı hedefliyor. 8 – 10 yaş arasındaki çocuklara robotik kodlama konusunda 32 hafta boyunca verilecek eğitimleri içeriyor. Eğitimlerin sonunda çocukların hayal gücünü somutlaştırarak yaratacakları eserleri sergileyecekler. Geleceği Yazanlar Atölyesi şu ana kadar 2000’den fazla çocuğa ulaşmayı başardı.

Logo Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuğrul Tekbulut’un açılış konuşması yaptığı etkinlikte Tekbulut, “BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında bulunan nitelikli eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği ve insana yakışır iş ve ekonomik büyüme maddelerine Logo Yazılım olarak büyük önem veriyoruz. Topluma karşı sorumluluklarımızın farkında ve geleceğin yazılımcılarına ilham ve destek olmak için Logo Geleceği Yazanlar Atölyesi’ni açtık. Bu atölyelerimizi iş ortaklarımız ve Logo ekosisteminin de gücünü alarak, tüm Türkiye’ye yaymayı arzu ediyoruz. Logo Yazılım olarak eğitime verdiğimiz destek artarak devam etmeyi hedefliyoruz.” dedi.
DOĞRU KARAR
M. Tuğrul Tekbulut’tan sonra söz alan Bütün Çocuklar Bizim Derneği Kurucusu ve Başkanı Leyla Tekbulut dernek olarak 2015 yılından bu yana eğitime destek verdiklerini belirtti. Özellikle dezavantajlı bölgeler ağırlıkta olmak üzere hayata geçirdikleri çalışmaların büyük bir teveccühle karşılandığını belirten Leyla Tekbulut, 2020 Uluslararası Gençlik ve Çocuk Yayınları Konferansı’nda Türkiye’yi temsil edeceklerini ve buradan ödülle dönmeyi hedeflediklerini söyledi.  Logo Geleceği Yazanlar Atölyesi’ni dernek olarak çok önemsediklerini belirten Leyla Tekbulut, “ilk kodlama atölyesini göçmen, okuma yazma bilmeyen çocuklarla gerçekleştirdik. Atölye sırasında bu çocukların okuma yazma bilmemesine rağmen kodlamayı rahatlıkla yapabildiğini gördük. Sonrasında bu çalışmadan aldığımız ilhamla Logo ekosistemiyle iş birliği yaparak bu projemizi ülke çapında yapmaya karar verdik. Bugün geldiğimiz noktayı ne kadar doğru karar verdiğimizin bir karşılığı olarak değerlendirebiliriz” dedi.
BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ
Açılışa katılan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Logo Yazılım’ın kıymetli işlere imza attığını belirterek gelecekte de bu tür yatırımların devam etmesini dilediğini söyledi. Eğitimin kendisi için birinci öncelik olduğunu belirten Güler, “Logo Yazılım’ın eğitime katkısını önemsiyorum. Geleceği yazılımda görerek bu anlamda Logo Yazılım’ın desteği ve Bütün Çocuklar Bizim Derneği'nin Türkiye’nin her noktasında yarattığı katma değer için teşekkür ederim” dedi.logo-yazilim-yonetim-kurulu-baskani-m.-tugrul-tekbulut-.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.