“Helalleşmeyecek, yargı önünde hesaplaşacağız”

“Helalleşmeyecek, yargı önünde hesaplaşacağız”

CHP Kocaeli İl Teşkilatı AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi Fikret Hocaoğlu hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamayı CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı okudu. Yıldızlı açıklamasında, "Cuma günü dilekçemizi teslim edeceğiz" dedi.

AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi Fikret Hocaoğlu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hakaret etmişti. Bu hakaret sonucunda CHP Kocaeli İl Teşkilatı üst üste tepkiler vermişti. CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Fikret Hocaoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı. Bu konu hakkında CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı Kocaeli Kongre önünde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclisi öncesinde bir açıklama yaptı. Açıklamaya CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı'nın yanı sıra CHP Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, Meclis üyesi Orhan Tanış, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar ve çok sayıda parti üyesi katıldı.

 

"GİTME VAKİTLERİ YAKLAŞTIKÇA ŞAŞIRDILAR"

Konuşmasına Fikret Hocaoğlu'nu kınayarak başlayan CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, "Ülkemizin içerisinde bulunduğu zor durumu her dile getirdiğimizde, vatandaşların talebini, sesini duyurduğumuzda, milletimizi yoksulluğa mahkum edenlerin iftira ve hakarete başvurduğuna şahit oluyoruz. Dezenfektancı bakanları, oğluna memur kıyağı geçen müdürleri, lüks araçlarda pudra şekeri çekenleri, yeğenleri lüks hayatlarını sosyal medyadan paylaşırken vatandaşa 1 kilo yerine yarım kilo et yiyen diyenleri, saraydaki lüks yaşamı savunup ellerini ovuşturarak servetine servet katanların artık gitme vakti geldi. Gitme vakitleri yaklaştıkça ne yapacaklarını şaşırıp iftiraya ve hakarete başvuranların son örneğini de İzmit Belediye Meclisi AK Parti grubu üyeleri Fikret Hocaoğlu ve Muharrem Tutuş’un paylaşımları ile gördük" dedi.

 

"BİZİM HAKARETLE İŞİMİZ YOK"

Fikret Hocaoğlu ile ilgili adli sürecin başlayacağını açıklayan Yıldızlı, "Bizim kavgayla, küfürle, hakaretle işimiz yok. Bizim derdimiz ülkemiz, bizim derdimiz milletimiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret dolu çirkin paylaşımına ilişkin meclis üyesi Fikret Hocaoğlu için adli sürecin başlatılması adına avukat arkadaşlarımız hazırlıklarını tamamlıyor. Hocaoğlu tabi ki de hem paylaşımıyla hem de sonrasında kendine yakışanı yapmıştır. Bir meclis üyesi olarak ettiği küfür ve hakaretler için samimi bir şekilde özür dilemek yerine; PKK’ya sınır kapılarını açan, Barzani’yi protokol olarak ağırlayıp sözde Kürdistan bayrağını İstanbul’da ve Ankara’da göndere çektiren, terör elebaşının mektubunu devlet kanalında okutup kırmızı bültenle aranan kardeşini de yine devlet kanalına çıkartan kendi partisinin yürüttüğü terör iş birliklerini partimize yakıştırmaya çabasıyla bazı söylemlerde bulunarak paylaşımını sildi" diye konuştu.

 

"GELİYOR GELMEKTE OLAN"

Yarın dilekçelerini teslim edeceklerini ifade eden Harun Özgür Yıldızlı, "Cuma günü dilekçemizi teslim edeceğiz. Yine kendi partisinin il yöneticilerinin, eski ilçe gençlik kolu başkanlarının Büyükşehir’den aldığı ihaleleri örtbas edecek, gündemden düşürecek diye şahsıma ve belediye başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’e yönelik kamuoyunu yanıltıcı beyanlarda bulunan Muharrem Tutuş için de aynı süreci ilerleteceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak vatandaşın gerçek gündemini bu tip olaylarla değiştirmeye kalkışanlarla müsaade etmeyeceğiz. Böyle küçük hesaplarla, iftiralarla gündemi değiştirmeye çalışanlarla, milletimizi bu zor günlerde yalnız bırakıp seslerine kulak tıkayanlarla da hellaleşmeyecek, yargı önünde hesaplaşacağız. Geliyor gelmekte olan" ifadelerini kullandı.

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.