Hekimler geçim sıkıntısı için toplandı

Hekimler geçim sıkıntısı için toplandı

Sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntılar nedeni ile Kocaeli Diş Hekimleri Odası ile Hekim Sen Üyesi doktorlar bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi.

Hekim Sen sağlıkçıların hak araması kapsamında dün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Hekim Sen’in iş bırakma eylemine Kocaeli Diş Hekimleri Odası da destek verdi. Derince Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önünde bir araya gelen hekimleri hep bir ağızdan haklarını talep etti. Meslekte yaşadıkları sıkıntıları haykıran hekimler haklarının karşılığını almak için yetkililere seslendi. Basın açıklamasına Kocaeli Diş Hekimleri Odası Başkanı Eve Erinalçık Şemen, Hekim Sen Kocaeli Şube Başkanı Adil Kurban ve hekimler katıldı.

 

EYLEM SÜRECİNE GİRDİ

Kocaeli Diş Hekimleri Odası Başkanı Ece Erinalçık Şemen’in okuduğu basın açıklamasında taleplerini dile getiren hekimlerinde dikkate alınmadığı ifade edildi. Şemen yaptığı açıklamada, “Hekimlerimiz, bir yandan pandemi nedeniyle yorgunluğa bağlı tükenmişliğin zirvesini yaşarken, bir yandan da şiddete karşı korumasız ve hayat pahalılığı karşısında da geçim sıkıntısına düşmüşlerdir. Emekleri karşılığı hak edilen masum ücret artış taleplerinin her vesileyle dile getirilmesine karşın, taleplerin hiçbir şekilde dikkate alınmayarak duyarsızlık hep devam etmiş, sabırların tükendiği ve artık çekilmez hayat pahalılığına karşı sağlık çalışanları eylemlilik sürecine girmişlerdir” ifadelerini kullandı.

 

“GEÇİM SIKINTISINA KULAK VERİN”

Sözlerine devam eden Şemen, “En son özlük hakları ile ilgili düzenleme yapıldığı iddiasıyla getirilen yasa teklifi, 11 Aralık tarihinde TBMM’de ilgili komisyonda oy birliğiyle kabul edilmiş, ancak içtüzüğe aykırı olarak komisyon başkanının imzasıyla geri çekilmiştir. Kocaeli Diş Hekimleri Odası olarak ortak zenginliğimizin eşit ve adil olarak dağıtılmasını, yurtdışında itibar gören hekimlerin çalışma koşullarının ve hak ettikleri özlük haklarının düzeltilerek ülkeyi terketmelerinin önüne geçilmesini, hangi statüden olursa olsun tüm hekim emeklilerinin maaşlarının insanca yaşam düzeyine yükseltilmesini talep ediyoruz. Geçim sıkıntısı ve çalışma koşullarından yorgun düşmüş hekimlerin seslerine kulak verilmesini ve artık çığlıklarının duyulmasını ısrarla istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haber: Ahmet Zeki AYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.