Hedefimiz ‘erdemli nesiller” yetiştirmek

Hedefimiz ‘erdemli nesiller” yetiştirmek

Gebze Çözüm Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Taşlı, “Hedefimiz ‘erdemli nesiller’ yetiştirmek ”dedi.

Gebze Çözüm Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Taşlı, okul yöneticileriyle birlikte Gebze basınını ağırladı.

Gebze Tatlıkuyu Mahallesi Tatlıkuyu Cd. No:9/1 adresinde bulunan okul binasında gerçekleşen toplantıda Ertuğrul Taşlı, hedeflerinin eğitim yoluyla ‘erdemli nesiller’ yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Taşlı şunları söyledi:

“27 yıl önce kurulan ve merkezi Ankara’da bulunan Çözüm Koleji’nin Gebze Şubesi olarak 17 yıldır eğitim ve öğretim veriyoruz.  Kolejimizin yanı sıra 4 adette kursumuz var.

AYSER eğitim modeli üzerinden geleceği inşa eden medeniyet tasavvuru perspektifi ile hareket ediyoruz. 

GELECEĞİ İNŞA ETMEK

Geleceği inşa edecek yeni nesiller adına çağın bütün olanaklarını kullanarak  eğitim ve öğretim  yolculuğumuzu sürdürüyoruz.

Okulumuzda ortaokul ve lise eğitim veriliyor,  akıllı tahtaların yanısıra normal tahtalar kullanılıyor. sınıflarınız 16-18 kişilik iken Covid 19 sürecinde bu sayıyı 10 kişiye kadar düşürdük.

Okulumuzda ayrıca salgına dönük olarak her türlü önlem alınmış, öğrencilerimiz hiçbir tehlikeye maruz kalmayacak şekilde eğitim ve öğretim vermekte.

Yine okulumuzda 4 adet topluluk var. Bunlar Erdemli Topluluğu,  Çağ, Çalış, Araştır Topluluğu, Felsefe Topluluğu ve Rehberlik çalışmalarımız.

ÖĞRETMEN AKADEMİSİ

Yeni Öğretmen Akademimiz projemiz var. Bu projede öğretmenlerimiz söyleşi konferans, çalıştay, öğretmen buluşmaları,  film okumaları, kitap tahlilleri gibi birçok konuda çalışma yapıyor.

Benzer şekilde Veli ve Öğrenci Akademisi projemizde de benzer şeyler yapıyor.

Tüm bunların amacı öğretmeninden öğrencisine ve velisine değin eğitim ve öğretimi çağın ve öngördüğümüz medeniyet tasavvuru adına gerçekleştirmek.

Kolejimiz çok sayıda öğrencimizi üniversite de çok iyi yerlerde okumalarına ve ardından çok iyi yerlere gelmesine katkı sunduk. Bundan sonra da binlerce öğrencimizi üniversiteye göndereceğiz ve bu bölgenin anlamlı eğitim kurumu olmayı sürdüreceğiz. Söylediğimiz her şeyi yapacağız.

YABANCI DİL KURSLARI

Yabancı dil  ders olarak veriyoruz.  İngilizce, Arapça, Almanca veya isteğe göre  Arapça gibi dillerin  kurs  mantığı içinde  veriyoruz.    Öğrencilerimiz yabancı dili  sadece teoride değil  pratikte uygulamalı olarak öğreniyor.

Tabi tüm bunlardan önce  ana dil bizim için ilk sırada  çok iyi konuşulması gerekiyor. Türkçe’yi an adili  iyi konuşmayan ve kullanmayan öteki dilleri zaten konuşamaz, anlamaz.

İstikrarlı eğitim politikalarına gereksinimiz var.  Bağımsız, özgün ve özgün eğitim modeli ile medeniyet tasavvuruna ihtiyacımız var. “ 

Cengiz Akgün

konusma-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.