Hedefim Dünya Şampiyonası

Hedefim Dünya Şampiyonası

Eray Şamdan, Kocaeli Bahçeşehir Koleji'nin düzenlediği panele konuşmacı olarak katıldı. Şamdan hedefinin dünya şampiyonası olduğunu söyledi

Gebze’nin ve ülkemizin milli gururu olan milli karateci Eray Şamdan, Kocaeli Bahçeşehir Koleji'nin düzenlediği panele katıldı. Özel hayatından anekdotlar aktaran ve spor kariyerinden bilgiler veren Şamdan son düzenlenen Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'ndaki macerasını anlattı.

 

TEŞVİK OLDUKÇA İLGİ ARTAR

 Gelecekte spor merkezi kurarak sporcular yetiştirmek istediğini söyleyen Eray Şamdan, teşvik olduğu sürece Uzakdoğu sporlarına olan ilginin daha çok artacağını dile getirdi. Karatenin efsane ismi olmak istediğini ifade eden Şamdan konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. 

EN BÜYÜK TEŞEKKÜR BABAMA

Eray Şamdan "Babamın antrenör olması sayesinde karateye başladım. Benim en büyük şansım babadır. Bu yüzden en büyük teşekkür bu noktada babamadır. 5 yaşında karateye başladığımda salonda abilerimi, ablalarımı görüyordum. Zaman geçtikçe maçlara çıkmaya başladım. Daha sonra hedeflerimi belirledim. 2009 Türkiye şampiyonluğumu aldım. İlerleyen yıllarda ümit gençlerde Avrupa şampiyonluklarımı kazandım” dedi.  

 

SPOR MERKEZİ KURACAĞIM

 Şamdan, “Ben altın madalyayı kazanmak istiyordum. Yarı final maçını kazandığımdan çok mutlu oldum. Başarımızın bir karşılığının olduğunu görmek, gelecek nesillere umut olmak çok ayrı bir duygu. İnsanlar Eray yapabiliyorsa ‘bende yapabilirim’ diyor. Ben de ileride bir spor merkezi kurarak yeni şampiyonlar yetiştirmek istiyorum. Antrenörlük konusunda da başarılı olabileceğimi düşünüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.