“HDP ortak mücadele partisidir”

“HDP ortak mücadele partisidir”

 15 Ekim 2012 tarihinde kurulan Halkların Demokratik Partisi Gebze İlçe Başkanı Nermin Uludağ, yaptığı yazılı basın açıklamasında partinin kuruluş...

 

15 Ekim 2012 tarihinde kurulan Halkların Demokratik Partisi Gebze İlçe Başkanı Nermin Uludağ, yaptığı yazılı basın açıklamasında partinin kuruluş amacını belirterek, “Tüm toplumsal muhalefet kesimlerini, demokratik direniş odaklarını, demokrasi, eşitlik ve barış mücadelesi veren tüm özneleri, umut ve heyecanla ortak bir mücadele hattında buluşturmak ve sürece müdahale etmek üzere kurulmuştur” şeklinde görüş belirtti.

Halkların Demokratik Partis’nin, işçilerin ve emekçilerin, her ulustan, her inançtan, her kültürden ezilen ve sömürülen halkların eşitlik, özgürlük ve adalet için verdikleri mücadelelerin ilerletici gücü olduğunu ifade eden Uludağ, “Halkların Demokratik Partisi; tüm demokratik muhalefet güçlerinin mücadele alanlarını, ortak mücadele alanı olarak görür ve buradan güç alır. Ezilenlerin ve sömürülenlerin; işçilerin, emekçilerin, yoksulların, farklı ulus, dil, kültür ve inançlardan tüm halkların, göçmenlerin, mültecilerin, kadınların, köylülerin, gençlerin, emeklilerin, engellilerin, LGBT bireylerin, küçük esnafın, dışlanan ve yok sayılan bütün halkların ve inanç topluluklarının, yaşam alanları tahrip edilenlerin buluştuğu ortak mücadele partisidir” dedi.

BU BAŞARI HEPİMİZİN ESERİ OLSUN

 

Ortak mücadele ve birlikte kazanma seçeneğini büyütme zaman olduğunu belirten Uludağ, “Şimdi; çevre ve ekoloji hareketlerinin, Alevi örgütlerinin, kadın hareketlerinin, aydınların, işçilerin ve sendikaların, gençlik hareketlerinin, meslek örgütlerinin, farklı inanç gruplarının, engelli örgütlerinin, emeklilerin ve işsizlerin, sanatçıların, LGBT örgütlerinin, demokratik yöre derneklerinin, sivil toplum örgütlerinin ve farklı kimlik ve kültür temsilcilerinin güçlerini, enerjilerini birleştirme ve kazanma zamanıdır. Yaşam alanlarımıza ve kentli haklarımıza yönelik tahribat ve saldırıdan, halkta aktarılması gereken olanakların yandaş şirketlere peşkeş çekilmesinden rahatsız olan herkes için yeni bir demokratik yolu, özgürlükçü ve eşitlikçi bir halk seçeneğini büyütmekte kararlıyız. Gelin bu başarı hepimizin eseri olsun” şeklinde görüş belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.