HDP Kocaeli’de 8 tahliye

HDP Kocaeli’de 8 tahliye

HDP Kocaeli il ve ilçe eş başkanlarının da aralarında bulunduğu 27 kişinin yargılandığı davada, Leyla Aygün'ün de aralarında olduğu 8 kişi serbest bırakıldı, 6 kişinin ise tutukluluğunun devamına karar verildi

HDP Kocaeli il ve ilçe eş başkanlarının da aralarında bulunduğu 27 kişinin yargılandığı davada, İl Eşbaşkanı Leyla Aygün'ün de aralarında olduğu 8 kişi serbest bırakıldı, 6 kişinin ise tutukluluğunun devamına karar verildi. 

HDP Kocaeli il ve ilçe eş başkanlarının da aralarında bulunduğu 27 kişinin yargılandığı davada, İl Eşbaşkanı Leyla Aygün'ün de aralarında olduğu 8 kişi serbest bırakıldı, 6 kişinin ise tutukluluğunun devamına karar verildi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli il ve ilçe eş başkanlarının da aralarında olduğu 27 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Leyla Aygün, HDP PM üyeleri Mehmet Alçınkaya ve Engin Güleser, HDP Gebze İlçe Eş Başkanları Ebubekir Çoban ve Meryem Uslu, Gebze Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Osman Kurum, HDP Darıca İlçe Eski Eşbaşkanı Kudret Davutoğlu, HDP üyeleri Kutbeddin Güneşsu, Emine Karaaslan, Mehmet Karaslan, Damla Bağcı, Mekiye Aydın, Necla Erdoğan ve Hasret Erdem Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Tutuksuz yargılananların ve avukatların hazır bulunduğu duruşmada savunma yapan tutsak siyasetçiler, haklarında iddiaların mesnetsiz olduğunu belirtti tahliye talebinde bulundu. Avukatların savunmasının ardından kararını veren mahkeme Engin Güleser, Leyla Aygün, Mekiye Aydın, Meryem Uslu, Hasret Erdem, Necla Erdoğan, Emine Karaaslan, Kudret Davutoğlu'nu tahliyesine karar verdi.Damla Bağcı, Mehmet Alçınkaya, Mehmet Karaslan, Ebubekir Çoban, Osman Kurum, Kudbeddin Güneşsu'nun ise tutukluluğunun devamına karar verildi. Bir sonraki duruşma 8 Eylül'e atıldı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.