HDP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ GERGERLİOĞLU: “Partimiz yasal bir partidir”

HDP KOCAELİ MİLLETVEKİLİ GERGERLİOĞLU: “Partimiz yasal bir partidir”

HDP Kocaeli İl Örgütü, HDP Kocaeli il ve ilçe üyelerine yapılan gözaltı operasyonlarına ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya çok sayıda il ve ilçe üyeleri ile HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, KESK Kocaeli üyeleri, EMEP, SYKP, ÖDP ve Halkevleri de katıldı.
Kocaeli'de polis, HDP Kocaeli il ve ilçe binasının da aralarında bulunduğu çok sayıda adrese baskın düzenledi. Aralarında avukatların ve HDP Parti Meclisi üyelerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Yaşanan gözaltılara ilişkin HDP Kocaeli İl Örgütü, parti il binasında basın açıklaması düzenledi.
İL BİNAMIZDA TÜRK BAYRAĞI VAR
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu: "Polis içeri giriyor, arama yapılan yerlere kathiyen HDP'liler alınmıyor. Alakasız şeyler delil sayılması için alınıyor. Onlarca polis gözdağı vermek için içeride ve dışarıda bekliyor. Bunlar yetmiyor, ilçe binalarındaki panolara Türk Bayrağı asılıyor. Bu partiye üye olan ve bu partiyi destekleyen, oy veren her insan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Gelsinler görsünler demiyorum, zaten biliyorlar, İl binamızdaki Eş Başkan odasında kocaman Türk Bayrağı var. Bunların konu edilmesi, hele ki böyle bir şeyin yapılması partimiz adına utanç vericidir. 
YASAL PARTİYİZ 
Partimiz kurtarılmış bölge değildir. Partimiz yasal bir partidir, her üye de yasal üyedir. Biliyoruz ki bu gözaltılar da keyfi gözaltılardır, hiçbir hukuki, yasal dayanağı yoktur. Gözaltına alınan tüm arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.