HDP Dilovası’nda Dalkılıç lehine çekildi

HDP Dilovası’nda Dalkılıç lehine çekildi

HDP, Kocaeli’de en güçlü olduğu ilçe Dilovası’nda aday çıkartmayacak. Genel merkez kararıyla Saadet Partisi adayı Ercan Dalkılıç’ı güç birliği ile destekleyecek

2-293.jpg

Dilovası’nda siyasi dengeleri bozmaya namzet adı konmamış bir ittifaka HDP imza attı. HDP, Kocaeli’de en güçlü olduğu Dilovası’nda aday çıkartmama ve Saadet Partisi adayı Ercan Dalkılıç’ı destekleme kararı aldı. Toplantı partililere ve kamuoyuna basın açıklaması ile duyuruldu.

HDP Dilovası İlçe Örgütü’ndeki toplantıda divan İlçe Eşbaşkanları Aynur Santo ve Kadir Demir ile SKM eş başkanları Pınar Çakan ve Mehmet Yıldırım’dan oluştu. Konuya dair yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

YERİN ÖZGÜNLÜĞÜNE GÖRE STRATEJİ

“Uzunca bir süredir gündemimizde olan 31 Mart 2019 mahali yerel seçimleri ile ilgili yaptığımız çalışmalar neticesinde, metropellerde ve yerellerde o yerin özgünlüğüne göre farklı siyasi partilerle güç birliği faaliyetleri sürdürüldü.

İlçemizde de Dilovası İlçe ve Kocaeli İl yönetimleri ile Kocaeli’den sorumlu Parti Meclis üyemiz ve diğer kurumlarımızla koordineli yürütülen çalışmalarımız tamamlandı ve Genel merkezimize gönderildi.

Kısa bir süre önce Genel merkezimiz kararını verdi ve bize bildirdi.

Bizlerde bugüne kadar her gelişmeyi siz değerli halkımızla paylaştığımız gibi bu kararında sizlerle paylaşmak için bu toplantıyı gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Genel merkezimizin aldığı karar gereği Dilovası’nda Saadet Partisi Dilovası Belediye Başkan adayı Sayın Ercan Dalkılıç ile güç birliğine gidiyoruz.

Hepimize hayırlı uğurlu olsun.

ORTAK DİL UYARISI

Güç birliği yaptığımız parti, partinin adayı ve diğer bileşenlerle ortak bir çalışma yapacağımızdan dolayı tüm arkadaşlarımızdan ricamız ortak dil ortak söylem geliştirmede bilinçli ve hassas olunmasıdır.

Ötekileştirmeyeceğiz, birleştireceğiz.

Hep birlikte kazanacağız.

Dilovası kazanacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.