Hazine arazisindeki yerde tapu alacaklar

Hazine arazisindeki yerde tapu alacaklar

Dilovası’nda Hazine arazisi üzerindeki iki ayrı yerde vatandaşa tapuları, yerin devir işlemi belediye üzerinden yapılarak verilecek.

Dilovası’nın Orhangazi ve Tavşancıl Mahalleleri’nde Hazine arazisindeki yerde “işgalci” konumundaki vatandaşlar tapularına, belediye aracılığı ile kavuşacak. Dilovası Belediye Meclisi ekim ayı olağan toplantısının ilk oturumunun ikinci ve üçüncü gündem maddeleri Orhangazi Mahallesi’nde 45 ada 2 no’lu, Tavşancıl Mahallesi’nde 597 ada 7 no’lu parsellerde Hazine’ye ait taşınmazların üzerinde evi bulunan maliklerine devri oluşturdu. 
BELEDİYE YER SATMIYOR!
Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir belediyenin bu konuda sadece aracılığı üstlendiğini, söz konusu yerlerin satışının sadece hak sahiplerine gerçekleşeceğini, belediyeye ait herhangi bir yerin satışının söz konusu olmadığını belirtti. Şayir, Saadet Partisi Grubu’ndan da kabul oyu umduklarını kaydedip kararın oy birliğiyle alınması talebinde bulundu. 
KOMİSYONA SEVK EDİLMEYİNCE
Ancak Saadet Partisi Grubu konunun önce komisyona aktarılması gerektiğini savundu. İktidar kanadı ise komisyona sevk edilecek bir detayın olmadığını, komisyona sevkin vatandaşın tapusuna kavuşmada süre kaybına yol açacağını kaydetti. SP Grubu komisyona havale edilmediği gerekçesiyle oylama esnasında çekimser kaldı. Başkan Şayir ve AKP’li meclis üyeleri SP Grubu’nun bu tutumunu, “Ret ettiler” diye yorumlarken SP’liler ısrarla ret etmediklerini, komisyona sevk edilmediği için çekimser kaldıklarını kaydetti. İlgili önerge, oy çokluğuyla kabul edildi.
BÜTÇE TASARISI 10 MART’TA
Gündemin birinci maddesinde, 2020 yılının bütçe tasarısının görüşülmesi Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Komisyona çalışması için bir hafta süre verildi. Dilovası Belediye Meclisi’nde ekim ayı toplantısının ikinci oturumunda hazırlanan tasarı onaya sunulacak. İkinci oturum 10 Mart Perşembe günü saat 11.00’de gerçekleşecek. 
KAMULAŞTIRMA BÜTÇEYE TAKILDI
Mimar Sinan Mahallesi’nde vatandaşa ait 1296 no’lu parselin 278 metrekareye denk gelen hissesinin park alanına dönüştürülerek vatandaştan kamulaştırma marifetiyle satın alınması İmar Komisyonu’nca ret edildi. Belediye Başkanı Hamza Şayir vatandaşın mağduriyetini giderecek olmasına karşın belediyenin bütçesinin yetersiz kaldığını ve benzer konumda çok yer olduğunu söyledi. Söz konusu talebin bir akrabasına ait olduğunu kaydeden Şayir, hiçbir zaman yerine getiremeyecekleri konulara dair söz vermeyeceklerini söyledi. Meclisteki oylamada ise SP Grubu çekimser kalırken komisyon kararı, AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi.
PARK İÇİN O YER BEĞENİLMEDİ
Cumhuriyet Mahallesi’nde park alanı yapılması için 100 metrekarelik yerin kiralanması talebini komisyon uygun görmedi. Başkan Şayir aynı mahallede daha büyük bir alana park tasarladıklarını kaydetti. Mecliste ise karar oy çokluğu ile oylanırken SP Grubu yine çekimser tutum takındı. İmara ilişkin diğer beş gündem maddesi İmar Komisyonu’na havale edildi. Dilovası Belediye Meclisi’nde sadece komisyona havaleler ile toplantıya katılamayan iki meclis üyesinin mazeretleri oy birliğiyle, diğer gündem maddeleri oy çokluğu ile onaylandı. Meclis toplantısını CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir de takip etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.