Hayvanseverlerden Bıyık’a tepki! Alınan küpeli köpekler nereye atıldı?

Hayvanseverlerden Bıyık’a tepki! Alınan küpeli köpekler nereye atıldı?

Darıca’da hayvanseverler Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a sert tepki gösterdi.

Aybige Karaşahinoğlu tarafından yapılan açıklamada Balyanoz Koyu sahilinde köpekler için ayrılan alandan köpeklerin alındığını öne sürüp nereye atıldığı soruldu:

YOKSA ÖLDÜRÜLDÜ MÜ

“Aldığın küpeli köpekleri nereye attın da yok ettin, yoksa öldürdün mü? Konu şu ki Darıca Belediyesi Balyanoz Koyu sahilinde köpeklerimizin yaşam alanı üzerine bir park yapıyor. Sonra hayvanların yaşam alanını işgal ettiği yetmezmiş gibi köpekler de oradan alınsın, yok edilsin istiyor. Biz yıllardır oradaki zavallıları bu belediyeden korumanın mücadelesini veriyoruz.

SİZCE SAYI KAÇ OLMALI?

Geçen hafta Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık bu parka gezmeye geliyor. Sahildeki bir düzine köpek sayısının çok olduğuna karar veriyor. 5199 sayılı kanunda evde bakılabilecek hayvan sayısını sınırlama getirilmezken siz kilometrelerce alandaki sayının çok olduğuna hangi kanuna, yasal kriterlere göre karar verdiniz? Size göre sayı kaç olmalı?

O GÜNDEN BERİ KAYIPLAR

Bu hafta ortası belediye ekipleri zabıta aracı ile birlikte sözde ‘ölü kedi’ şikayeti için geliyor. Sonra da hayvanların beslenme ve uyuma alanına giriyorlar. Sözde, alanın temizliğini inceleyip çıkıyorlar. Ne tesadüf ki birkaç saat sonra sahilde küpesi düşen köpeklerden birini iğne atılmış, baygın olarak buluyoruz. Küpesi düşen ve yıllardır her gün aynı yerde beslediğimiz diğer iki köpek ise buhar olup uçuyor. O günden beri kayıplar.

 

DKMP’NİN YAPTIRIMI YOK

 

Neden küpesi düşen köpekler hedef. Çünkü tıpkı daha önceleri olduğu gibi suçüstü yakalansalardı, ‘Bunların küpesini takacağız, aşılayıp getireceğiz’ deyip paçayı kurtaracaklardı. 

Ey Kocaeli DKMP (Doğa Koruma ve Milli Parklar) size bu belediyeyi aynı konulardan kaçıncı kez şikayet ediyoruz? Bu adamlar kanunu da sizi de zerre kadar takmıyor çünkü hiçbir yaptırımınız yok.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum