Haydi Kocaeli Maskeni Tak, Farkındalık Yarat

Haydi Kocaeli Maskeni Tak, Farkındalık Yarat

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle LÖSEV tarafından etkinlik düzenlenecek.

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle LÖSEV tarafından düzenlenen etkinlikte 7 Kasım Perşembe günü 12:00-13:00 saatleri arasında İzmit Merkez Bankası’ndan (yürüyüş yolu güzergahı) İzmit Belediyesi’ne kadar düzenlenecek kortejde gönüllüler, çocuklar ve aileleri maskelerini takarak yürüyecek.

LÖSEV, löseminin önlenebilen ve tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu anlatmak için 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda Türkiye’nin dört bir yanında farkındalık etkinlikleri düzenleyecek. Çeşitli etkinlikler ile löseminin çaresiz bir hastalık olmadığı, tedavi süresince takılan maskenin, enfeksiyondan korunmak için kullanıldığı anlatılacak. Maskeleri nedeniyle sosyal dışlanmayla karşı karşıya kalan çocuklar yılın bir haftası da olsa hatırlanacak.
Löseminin bulaşıcı bir hastalık olmadığına dikkat çekmek için düzenlenen etkinlikler kapsamında bilgilendirme seminerleri gerçekleştirilecek. Milli Eğitim müfredatında da kendine yer bulan Lösemili Çocuklar Haftası, birçok farkındalık etkinliğine ev sahipliği yapacak. 

ŞEHİR SİMGELERİ TURUNCU İLE DESTEK OLACAK

Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında belirlenen renk “turuncu”. Turuncu renk bu hafta boyunca her yerde olacak. İstanbul’un dünyaca ünlü simgesi boğazdaki köprüler bu hafta özelinde turuncu ışıklandırılacak. Aynı zamanda başkent Ankara’nın sembollerinden Atakule de turuncu renkli ışıklandırma ile haftaya destek verecek.

İZMİT’TE YÜRÜYÜŞ

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftasında çocuklarımızın fiziki ve sosyal hayatlarında yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek ve onlara destek olmak amacı ile 7 Kasım Perşembe günü 12:00-13:00 saatleri arasında İzmit Merkez Bankası’ndan (yürüyüş yolu güzergahı) İzmit Belediyesi’ne kadar düzenlenecek kortejde gönüllülerimiz, çocuklarımız ve ailelerimiz maskelerini takarak yürüyecek.

“MASKENİ TAK FARKINDALIK YARAT”

Lösemili çocuklar, tedavileri devam ederken çevreden mikrop kapmamak adına, özellikle kamusal alanlarda maske kullanıyor.2 -8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda tedavi süresince maskelerin bulaşıcı hastalık sebebi ile değil enfeksiyonlardan korunmak için kullanıldığı anlatılacak. Maskelerinden dolayı ayrımcılığa maruz kalan çocuklar kabul göremezken yılın bir haftası da olsa hatırlanacak. Önceki yılda olduğu gibi bu yılda maske takılarak farkındalık yaratılacak. Kampanyanın sloganı bu yıl “Maskeni tak farkındalık yarat”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.