HAYDAR AKAR: “Satıyorlar fakat borçları ödemiyorlar”

HAYDAR AKAR: “Satıyorlar fakat borçları ödemiyorlar”

CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Belediyelerle ilgili açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.

Daha önce Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinin borçlarını açıklayan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Derince’nin bir 5 yıl daha kaybettiğini belirterek bunca yıldır hizmet göremeyen Derince’de birçok gayrimenkulün satıldığını ancak borçların değişmediğini söyledi.

5 YILDA 35 MİLYON GAYRİMENKUL GELİRİ

2018 yılı itibari ile 14 Milyon TL faaliyet borcu ve 54 Milyon TL kamu idarelerine olmak üzere toplam 68 Milyon TL borcu bulunan Derince Belediyesinin 2014-2019 yılları arasında  Belediyeye ait  10 gayrimenkulün satışının yapıldığına dikkat çeken Akar, bu satışlarla Derince Belediyesinin 35 Milyon TL gelir elde ettiğini söyledi.

HİZMET NEREDE PARA NEREDE

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, yaptığı açıklamada “Tüm Belediyelerin ekonomik olarak döküldüğünü belirterek, borç olmaz diyemeyiz ancak bir yandan Belediyeye ait gayri menkulleri satıp 35 Milyon TL gelir elde edeceksiniz bir yandan da sürekli borcunuz artacak. Derince de vatandaşa sorsanız akılda kalıcı bir hizmet yok. Maalesef bu durumun yeni dönemde de değişeceğini düşünmüyorum. Umarım gerekli hizmetler olur da bizler mahcup oluruz, ancak elde edilen gelirin ve yapılan borçların da hesabını Belediyenin vermesi gerekiyor.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.