HAYDAR AKAR: “Gebze Belediyesinin 429 milyon TL borcu var”

HAYDAR AKAR: “Gebze Belediyesinin 429 milyon TL borcu var”

Kocaeli’de ki Belediyelerin borçlarını mercek altına alan CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Gebze Belediyesinin borçlarına ve kiralamış oldukları binek araçlara dikkat çekti.

2018 yılı sonu itibari ile Gebze Belediyesi’nin borcunun 429 Milyon TL olduğunu belirten Akar, AKP’den CHP’ye geçen belediyelerde araçlara dahi haciz işlemlerinin başladığının altını çizerek ama Gebze Belediyesi gırtlağa kadar borç içindeyken araç saltanatına devam ediyor dedi.

AKAR O ARAÇLARIN PEŞİNDE 
Gebze Belediyesine kiralamış oldukları binek araçları soran Akar, aldığı cevapta kiralık araçlardan yalnızca binek araçların sayısının 3 Müdürlük için 82 olduğunu ve bunlara ödenen tutarın sadece 2018 yılı için toplam 2 Milyon TL’ye yakın olduğunu söyledi. 
Akar, Gebze Belediyesinin yalnızca Destek Hizmetleri Müdürlüğünün 69 binek araç kiralamasının düşündürücü olduğunu belirterek borç içinde yüzen bir belediyenin bu saltanattan vazgeçmeyerek 35 ay da Destek Hizmetleri Müdürlüğünün bu binek araçlarına 4 Milyon 110 Bin TL ödemesinin israf olduğunun altını çizdi.
GÖNÜL DEĞİL İSRAF BELEDİYECİLİĞİ
Gebze Belediyesinden kiralık bu araçların kimlere tahsis ettiğini ve hangi marka ve modellerde olduklarını soran CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, bu konunun takipçisi olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.